Pochoutkový rok 2023 startuje: Porota v novém složení už vybrala první soutěžní recept - kopie

10. březen 2023

Baví vás vařit? Máte svůj oblíbený a zároveň jedinečný recept, na který nedáte dopustit? Pochlubte se svým osvědčeným rodinným receptem a vyhrajte nové vybavení do kuchyně.

Česká kuchyně, to nejsou jen knedlíky. Česká kuchyně toho zahrnuje mnohem víc: pečená masa, sladkosti, jednoduché pokrmy nebo naopak sváteční jídla a také polévky. Prvním soutěžním receptem Pochoutkového roku 2023 se stala dýňová polévka Ludmily Škardové ze Zruče-Sence.

Přihlaste se do nového ročníku

Pošlete nám svůj osvědčený recept do nového ročníku i vy a vyhrajte vybavení v celkové hodnotě 100 000 Kč. Ze zaslaných receptů vybere porota složená z trojice Jaroslav Sapík, Naďa Konvalinkové a nově Roman Paulus ty nejzajímavější. Každý týden najdete vybraný recept na webu včetně postupu.

Loňský ročník byl na sladko a posluchači poslali do hlasování o nejlepší recept téměř 14 000 hlasů. Na velké finále bylo do pražského Divadla Metro pozváno všech 30 soutěžících se svými rodinami a blízkými. Během programu se diváci dobře bavili, zazněly rady od spisovatelky Haliny Pawlowské. O oblíbených zákuscích i erotických zvucích v kuchyni pak promluvil cukrář Josef Maršálek. Podívejte se, kdo vyhrál u poroty a kdo získal posluchačskou cenu.

autor: djo
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.