Poborský bude DK vysvětlovat svoje rýpnutí do českého fotbalu

18. duben 2013

Na hřišti byl symbolem fotbalové originality, nebál se netradičních řešení, pro mužstvo tím byl nesmírně užitečný a fanoušci ho za to měli rádi. Teď je Karel Poborský šéfem klubu v Českých Budějovicích a členem výkonného výboru Fotbalové asociace. A dnešní den může ukázat, jestli si své kladné vlastnosti přenesl ze hřiště i do kanceláře, nebo jestli se nechal pohltit šedí světa fotbalových funkcionářů.

Ta rovnice je vcelku jednoduchá a výsledek podtrhne Poborského odpolední návštěva u disciplinární komise.

Karel Poborský po ligovém zápase svých Budějovic proti Příbrami otevřeně řekl, co si myslí. Tedy že jeho tým prohrál i proto, že sudí Drahoslav Drábek řídil utkání tendenčně, a bývalý reprezentant přidal i tvrzení, že budějovické hráče někdo - nejspíš z tábora soupeře - kontaktoval, aby v zápase ubrali plyn, což dotyční Poborskému ohlásili.

Čtěte také

To je na české poměry dost netradiční a originální. Kdyby Poborský vytrval a přidal podpůrné argumenty, mohl by tím být českému fotbalu užitečný i jako funkcionář a fanoušci by ho za to jistě znovu měli rádi.

Jenže když se mu všechno rozleželo v hlavě, začal ve svých vyjádřeních brzdit, i když jejich podstatu nezpochybnil.

„Stojím si za tím, bohužel nemám nikoho natočeného, nechytil jsem nikoho, jak se říká, za ruku, takže to bude velice složité. Vím, že to českému fotbalu asi neprospěje, další taková věc, ale je to prostě realita – i o takových věcech se musíme bavit a nějakým způsobem je řešit.“

Právě to se začne dít po druhé hodině odpolední u disciplinární komise, kde buď Poborský ve svém přesvědčení vytrvá, nebo se zalekne, zařadí zpátečku a spořádaně splyne s masou fotbalových funkcionářů zvyklých čas od času skousnout nějaké to příkoří, ale nejít hlavou proti zdi a ve vlastním zájmu držet ústa a krok.

autoři: jkb , kaj , tej
Spustit audio