Po tréninku na masáž. Před olympiádou dostává tělo Martiny Sáblíkové pěkně zabrat

6. únor 2018

Martina Sáblíková se celý rok pilně připravovala na olympijské hry v Jižní Koreji. K tomu, aby mohla každý den podstupovat tréninkové dávky, potřebovala udržovat své tělo v co nejlepším stavu. Právě o to se staral masér Jan Cuřín, a tak reportér Petr Kadeřábek v rámci projektu Radiožurnálu Olympijský rok zkusil poodhalit tajemství úspěchu rychlobruslařské šampionky.

„Moje nohy trpí hodně,” přiznává Martina Sáblíková. „Jenda mi je vždy jeden večer rozmasíruje a druhý večer přijdu znovu,” směje se.

Právě nohy rychlobruslařky při tréninku trpí nejvíc. „Namáhají se ale i záda, celé tělo se při tréninku kroutí doleva,” upozorňuje masér. „Ale i když Martina každý den dělá stejný cvik, může ji pak bolet něco jiného, stačí víc nakloněné tělo nebo větší podřep.”

A vzhledem k předolympijskému tréninkovému zápřahu se není čemu divit, že momentálně Martina Sáblíková navštěvuje maséra Jana Cuřína každý den.

Olympijský rok 2018

Olympijské vysílání bude u všeho, co se děje

Zimní olympijské hry v Pchjongčchangu začínají už v pátek. V ten samý den ve dvanáct hodin spustí Český rozhlas úplně novou digitální stanici, která bude 24 hodin denně vysílat pouze o hrách.

Digitální Radiožurnál - olympijský speciál naladíte od pátečního poledne na stránkách radiozurnal.cz, na telefonu v aplikaci iRadio a v Praze, Brně, Plzni a Ostravě na digitálním rádiu v multiplexu Českého rozhlasu.

autor: pka
Spustit audio