Po třech výhrách bez bodu. Olomoučtí hokejisté na ledě lídra tabulky nedali ani gól

4. listopad 2022 09:59

Hokejisté Olomouce po třech vyhraných zápasech prohráli. V zápasu 18. kola extraligy podlehli Pardubicím na jejich ledě 0:3 a vyšli gólově i bodově naprázdno.

V první třetině branka nepadla, nebylo k vidění moc šancí. Ani na straně Pardubic, ani na straně Olomouce. Góly začaly padat až později. Nejprve se střela Adama Musila odrazila od Kofferovy brusle do olomoucké branky a rozhodčí po konzultaci zásah uznali.

U druhého gólu využil špatné rozehrávky olomouckého gólmana Lukáše Tomáš Zohorna, který zpracoval jeho chybné vyhození, situaci ještě vylepšil pasem na Kousala a ten dával do prázdné. A pojistku výsledku dal pardubický obránce Ondřej Vála.

Tomajko: Těžko jsme se prosazovali

„První třetinu jsme odehráli výborně. Ve druhé jsme bohužel měli pár výpadků a Pardubice si vytvořily nějaké šance. Za stavu 0:1 jsme měli příležitostí, který jsme bohužel neproměnili. Pardubice výborně bránily, těžko jsme se prosazovali. Neskórovali jsme, proto nemůžeme vyhrát,“ uvedl hlavní trenér olomouckých hokejistů Jan Tomajko.

Sílu soupeře po zápasu uznal i hráč první olomoucké pětky Lukáš Nahodil. „Pardubice nejsou náhodou tam, kde jsou. Blbě se proti nim hraje, mají velmi kvalitní tým a ukázaly nám to. My jsme ostudu neudělali, ale nehráli jsme celých šedesát minut svoji hru,“ uvedl.

„Pardubice nejsou náhodou tam, kde jsou. Blbě se proti nim hraje, mají velmi kvalitní tým.“
Lukáš Nahodil, útočník HC Olomouc

Olomouc po třech výhrách nebodovala, naopak Dynamo zvítězilo poosmé v řadě a upevnilo si pozici v čele tabulky. Mora v dalším zápase přivítá doma České Budějovice, hrát se bude v neděli od 17 hodin.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: Oto Gutwirth
Spustit audio