Po tragické srážce s divákem Aleš Loprais z Dakaru předčasně odstoupil

11. leden 2023

Lídr soutěže kamionů Aleš Loprais na celkový triumf na 45. ročníku slavné soutěže nezaútočí. Český pilot se tak rozhodl po úterní tragické nehodě, kdy po střetu s jeho kamionem zemřel devětašedesátiletý fanoušek rallye z Itálie. Ten se v okamžiku neštěstí nacházel za dunou skrytý výhledu pilota. Zraněním podlehl při transportu záchranářským vrtulníkem do nemocnice.

Utrpěl zranění, následně dvě, tři hodiny poté se mu udělalo nevolno a při transportu do nemocnice dostal infarkt, řekl ve videu na svých sociálních sítích značně otřesený Aleš Loprais.

Samotnou srážku vůbec nezaznamenal. O nehodě se dozvěděl v bivaku, když se chystal jít spát. „Musím ale říct, že jsem o tom vůbec nevěděl. Stejně tak nikdo v posádce. Máme onboardy i externí videa, která to dokazují. Nicméně nic to nezmění na tom, že vyhasnul lidský život,“ uvedl český pilot smutně.

Jezdec kategorie kamionů ve středu nad ránem na facebooku zveřejnil video i se záběry z nehody a potvrdil, že byl jejím nevědomým účastníkem. Do středeční desáté etapy už Aleš Loprais nenastoupil, protože se bude účastnit vyšetřování, které je v takových případech obvyklé.

autoři: David Prouza , rej
Spustit audio

Související