Po polovině extraligy vévodí tabulce Třinec, trenér Kalous nabádá k pokoře

7. prosinec 2014

V kabině hokejového Třince vládne dobrá atmosféra. A není se co divit. Oceláři vstupují do druhé poloviny extraligového ročníku z pozice nejlepšího týmu. Kromě toho, že mají na kontě nejvíc bodů, se mohou také pyšnit nejproduktivnějším útokem a nejlepší obranou. I přesto ale v Třinci předčasnou euforii krotí.

„Spí se mi dobře, ale naše pozice teď nic neznamená,“ komentuje situaci trenér třineckých Ocelářů Jiří Kalous. A také od hráčů žádá, aby zůstávali oběma nohama na zemi. „Někdy to není jednoduché, je vidět, že v některých momentech občas koncentrace povolí,“ dodává.

V takové chvíli je třeba oprášit nespočetněkrát opakovanou trenérskou poučku. „Důležité je jít do každého zápasu s pokorou, jinak by se nám to mohlo vymstít a rychle obrátit v náš neprospěch,“ ví třinecký kouč.

To, co mnozí věštili už před startem extraligy, se naplňuje v praxi. Třinec může sázet na spolehlivého gólmana Šimona Hrubce a na svoji ofenzivní sílu.

„Také v obraně máme hráče, kteří dokážou překvapit myšlenkou. Nejsou to jen klasičtí obranáři, ale bruslí s hlavou nahoře,“ připomíná útočník Jiří Polanský. „Když víte, že hráč od vás přihrávku čeká, tak si můžete dovolit třeba drzou zadovku, nebo jiné nestandardní řešení, protože víte, že smýšlí podobně. Je výhoda hrát s tolika technickými hráči,“ doplnil.

Páteční utkání v Pardubicích jakoby chtělo ujistit, že ve druhé polovině základní části nehodlají třinečtí hráči nic ponechávat náhodě. A lítý boj o body si ještě stačili pěkně užívat.

„K tomu, abyste se mohli hokejem bavit, se musíte dostat prací. Máme tým složený z kvalitních hráčů, když budou hrát to, co umí, budou zápasy v naší moci. Ve druhé polovině potřebujeme, abychom hráli proti všem týmům jako proti Pardubicím. Musíme si věřit, pak jsme jiný Třinec,“ má jasno Polanský.

V neděli se Oceláři představí zase v domácím prostředí, vedení v tabulce budou hájit proti nováčkovi z Olomouce.

autoři: apr , Petr Hašek
Spustit audio