Po Lize mistrů začne pro hokejisty Třince i extraliga

12. září 2018 05:20

V minulé sezoně odehráli třinečtí hokejisté celkem 91 zápasů. Kromě základní části extraligy, došli v play off až do finále a v Lize mistrů do semifinále. Pokud budou i letos stejně úspěšní, můžou opět atakovat podobná čísla. A zahrají si spoustu vypjatých duelů.

„Člověk trénuje v podstatě celé léto, hráči se připravují tři, čtyři měsíce, když skončí sezóna. Všichni se těší na ta utkání a myslím si, že, čím víc jich je, tím líp,“ naznačuje kapitán Ocelářů Lukáš Krajíček známou poučku sportovců, že hrát zápasy je lepší než trénovat.

Trenér Václav Varaďa se na prestižní duely také těší. „Samozřejmě se to pro nás může vyvíjet malinko hrbolatěji, ale uzpůsobujeme tomu plán a výjezdy na utkání. Času na pilování detailů a na tréninky je samozřejmě méně, ale o to víc se člověk může vyvíjet v herní praxi. Myslím, že pro kluky jsou to parádní zápasy,“ míní trenér.

Oceláři vyhráli čtyři z pěti přípravných zápasů a pak vstoupili do Ligy mistrů. Až na zranění klíčových hráčů Bukartse a Růžičky je trenér Václav Varaďa před pátečním startem extraligy spokojený.

Minulá sezona byla pro Oceláře úspěšná, ale kapitán Krajíček je náročný. „Já nevidím úspěšnou sezónu, dokud to hráč nevyhraje. Proto to všichni hrajeme a je pořád co zlepšovat. Plán – play off,“ říká.

A kde vedle Třince hledat další favority extraligy? „Sparta, která se zvedla, velice kvalitní tým má Hradec. Taky Plzeň. Je ale velice těžké před sezónou říkat, kterému týmu se bude dařit,“ chce kapitán Krajíček myslet hlavně na Oceláře. Ti začínají v pátek extraligu na ledě Zlína.

autor: ddp
Spustit audio

Související