Po koroně přichází fotbalová hektika. Za týden se začne dohrávat první a druhá liga

15. květen 2020 06:20

Pár dní obnoveného běžného tréninku, dva až tři přípravné zápasy a pak během měsíce a půl jedenáct ligových utkání. Takový je výhled prvoligových fotbalových týmů v našem regionu.

„To je pro kádr třiceti lidí, jednoznačně. Tak široký kádr nemáme, doplnili jsme ho dorostem a kluky z B týmu, co mají potenciál. Uvidíme. Snad se nikdo nezraní,“ říká Petr Mašlej, asistent karvinského trenéra Juraje Jarábka s výhledem na to, že by fotbalisté měli hrát dvě ligová utkání v týdnu, do toho cestovat a nemít k dispozici ani tolik potřebnou regeneraci. S tím by riziko zranění vzrůstalo.

Čtěte také

„Nedovedu si to představit, protože regenerace je součástí tréninkového procesu. Když to z toho vypadne, tak je tam riziko zranění. Ale musíme se s tím vyrovnat,“ pokračuje opavský trenér Jiří Balcárek. Jeho tým už odehrál přípravný zápas v Líšni, v sobotu Opavu čekají Vítkovice a třetího soupeře ještě hledá.

Také Baník Ostrava už sehrál utkání s Vítkovicemi a trenér Luboš Kozel ví, že po koronavirové pandemii bude vše ve zběsilém tempu. „Je to fáze, jako když jste v přípravě. O nějaké součinnosti je těžké mluvit, když jste měli jediný trénink. Jsem rád, že se dostali do hry i mladí hráči,“ říká trenér.

Karviná se dnes od 11 hodin utká právě s Baníkem, o den později vyzve Karvinou Třinec. Baník by chtěl jedno utkání odehrát ještě v příštím týdnu.

Spustit audio

Související