Po devíti letech se skok do výšky žen vrací do hlavního programu Zlaté tretry

8. březen 2019 15:29

Chorvatka Blanka Vlašičová byla poslední tváří ženského skoku vysokého na mítinku Zlatá tretra Ostrava. To bylo v roce 2010, od té doby se skokanky měřily jen v předprogramu. Dvacetiletá česká výškařka Michaela Hrubá však patří do světové špičky a tak se její disciplína letos vrátí do hlavního programu.

„Jsem strašně rád a věřím, že hlavně kvůli Míšiným úspěchům je výška opět na Zlaté tretře,“ těší trenéra české skokanky Michala Pogányho.

Už v loňském roce bylo k návratu ženského skoku do výšky v Ostravě blízko, ale manažer Zlaté tretry Alfonz Juck pochopitelně nemůže dostat do hlavního programu všechny disciplíny.

Alfonz Juck přivede do Ostravy pro Michaelu Hrubou velkou konkurenci včetně několikanásobné ruské světové šampionky Mariji Lasickenenové. A česká atletka chce skvělé příležitosti co nejvíce využít.

„Předvést co nejlepší výkon je plán na každé závody a když je to doma, tak o to větší to je motivace. Dám do toho maximum a moc se na to těším. Ostrava a atletika – Zlata tretra je vrcholem českých závodů,“ říká Michaela Hrubá.

Hrubou po nedávném halovém mistrovství Evropy v skotském Glasgow čekají v letní sezoně čtyři vrcholy a Zlatá tretra bude tím prvním. 58. ročník mítinku se bude konat 20. června, hlavní program začne v 17:30.

autor: ddp
Spustit audio