Po 430 zápasech v lize hraje Rudolf Otepka divizi, začíná s trénováním

24. srpen 2014

Rudolf Otepka v této sezoně nastupuje v dresu Roudného u Českých Budějovic. V divizním utkání proti Českému Krumlovu patřil k nejlepším. V kariéře si zahrál nespočet výjimečných zápasů, žádný z nich ale nebere jako ten, který by vyzdvihl nad jiné.

„Zápasů a úspěchů bylo hodně. Pohár, třetí místo v lize s Baníkem. Neměl jsem žádné zdravotní problémy, nikdy mě nic velkého nepotkalo,“ vzpomíná na svou kariéru Rudolf Otepka.

Na dlouhé cestě fotbalovými soutěžemi našel hodně přátel, potkal také spoustu výjimečných fotbalistů. „Byli to Horst Siegl, Mára Kulič, Tomáš Galásek, Václav Svěrkoš. Bylo jich hodně a nerad bych na někoho zapomněl,“ jmenuje ty největší fotbalové osobnosti, se kterými hrál.

Stejný dres oblékal i se sparťanskými legendami Blažkem a Řepkou, aktuálně ale hraje divizi v Roudném a fotbal ho neustále baví.

„Bude mi 41. Je to divize a má to svou úroveň a chodí lidi. Pokud by mě to nebavilo, tak tu nejsem,“ řekl fotbalista, který v lize nastoupil k více než čtyřem stovkám zápasů, po duelu s Českým Krumlovem.

Hlavně teď ale Otepka v roli trenéra mládeže předává zkušenosti sedmnáctiletým mladíkům Dynama České Budějovice. „Kdo jiný by jim tu zkušenost měl předat. Musím také změnit náhled na fotbal a přizpůsobit se,“ ví a dodává, že přemýšlí i o studiu trenérské licence.

V kariéře zažil mnoho trenérů, kteří mu mohou být vzorem. „Nikdy jsem s žádným neměl problém. Ze 430 zápasů jsem více než 90 procent odehrál v základu. S trénováním začínám a budu si to dělat podle sebe, budu se řídit svým instinktem,“ říká nováček mezi trenéry Rudolf Otepka.

autoři: kaj , vman
Spustit audio