Plzeňští hokejisté zdolali Spartu, doma ještě neprohráli

18. září 2017

Ani pražská Sparta nenašla recept na plzeňské Indiány v jejich hokejové aréně. 5.kolo extraligy korunovala Škodovka další domácí výhrou.

Hokejisté Plzně zůstávají na svém ledě stoprocentní. V 5. kole extraligy si poradili také s pražskou Spartou, kterou zdolali poměrem 4:3. Indiáni vedli 2:0, Pražané srovnali ve druhé třetině stav a zápas byl dramatický až do konce. O třech bodech pro Škodovku nakonec rozhodla trefa Milana Gulaše z 48. minuty.

Já ani nevím, kam to letělo. Já jsem tam poslal kompletní nahrávku od Mertlíka, věděl jsem, že jsem pod tlakem, že tam mám na zádech hráče a snažil jsem se akorát pokrýt ten puk. V ten moment jsem si uvědomil, že jsem v nějaké té střelecké pozici, takže jsem nastřelil na bránu a byl to gól," popsal situaci před svým gólem na 4:2 plzeňský útočník Milan Gulaš.

Zápas proti Spartě nabídl, jak bývá v duelech s pražským rivalem zvykem, mnoho emocí a vyloučení. Právě Milan Gulaš neudržel nervy na uzdě v 16. minutě, kdy si k menšímu trestu za krosček vysloužil osobní desetiminutový trest.

To je hráč velice zkušený, on to ví, zaplatí pokutu. My jsme mu to jenom říkali, ať je v klidu, ať se dál soustředí na hru. Je to pro nás obrovský přínos i na střídačku," řekl na adresu zbytečného vyloučení opory Indiánské útočné vozby trenér Ladislav Čihák.

Podle plzeňského forvarda Milana Gulaše se ovšem jednalo o hodně sporný okamžik.

Bouchly mi tam saze, o tom zákroku si myslím své. Myslím si, že ten sparťanský hráč na tohle musel být připravený. Hrajeme vrcholový sport a jsou to souboje, které přichází každé střídání," shrnul situaci Gulaš.

Indiáni chtějí do příštího utkání zapracovat na větší koncentraci

Ve třetí třetině domácí hokejisté dlouho s přehledem hlídali dvougólové vedení, několikrát minuli opuštěnou sparťanskou klec při power play Pražanů a když přišel 33 sekund před koncem po zaváhání obrany kontaktní gól, strachovali se v samotném závěru o výsledek.

Sparta poslala ty nejlepší hráče, ale zase my jsme to ubojovali. Myslím si, že bychom si takovéhle momenty měli pohlídat, kdy Sparta prohrává o dva góly a uděláme tam takovýhle kix. Máme tři body, ale určitě se toho musíme vyvarovat. V některém jiném zápase, kde bychom vedli o jeden gól, by se nám to mohlo vymstít," vyzýval útočník Gulaš k větší koncentraci.

On sám se ale během utkání se Spartou nesoustředil pouze na hokej. Jak přiznal, během první třetiny si odskočil zkontrolovat mobil, jestli se už náhodou nenarodila jeho dcera.

autoři: vja , sch
Spustit audio