Plzeň nechce v odvetě s Maccabi spoléhat na remízu. To není náš šálek kávy, ví Limberský

4. srpen 2015

Jen jediný krok dělí fotbalisty Plzně od toho, aby strávili podzim v evropských pohárech. Potřebují k tomu postoupit z 3. předkola Ligy mistrů přes Maccabi Tel Aviv. V domácí odvetě budou ve středu hájit výhru 2:1 z úvodního duelu.

Viktoriáni mají v předkolech Ligy mistrů skvostnou bilanci - 13 zápasů a 13 výher. Vítězstvím v Tel Avivu dokonce překonali rekord londýnského Arsenalu.

„Zaregistrovali jsme to, ale na statistiky nekoukáme. Na druhou stranu budeme rádi, když sérii minimálně o jeden zápas natáhneme. V odvetě to nicméně nic neznamená,“ zůstává i přes nadějný výsledek z Tel Avivu nohama na zemi kapitán Viktorie David Limberský.

Dobře přitom ví, že jeho týmu k postupu stačí jakákoliv remíza i případná porážka 0:1.

„Jsme chytří kluci, umíme počítat, ale nejsme tým, který je schopen hrát celý zápas na 0:0. Už jsme si to jednou zkusili doma s Trondheimem a první poločas se nám hrubě nepovedl. To není náš šálek kávy,“ zavzpomínal Limberský.

„Před vlastními fanoušky budeme chtít hrát aktivně, na nic nečekat a hrát dopředu,“ slibuje český reprezentant.

Trenér Maccabi Slaviša Jokanovič byl po prvním duelu v Izraeli hodně kritický a zároveň naznačil, že jeho svěřenci jsou lepší fotbalisté, než ukázali v prvním měření sil s Viktorií.

Čtěte také

„Hráči Maccabi jsou na míči extrémně silní, na druhou stranu mají skulinky v obraně. Co se týká držení míče, patří k top mužstvům, s nimiž jsme se setkali. Určitě jsou srovnatelní s Kodaní či Mariborem,“ ví o síle soupeře Limberský.

O tom, jak se Viktoria připravila na ofenzivní sílu Maccabi v čele s kapitánem Zahávím, se fanoušci přesvědčí ve středu večer. Odveta 3. předkola Ligy mistrů mezi českým a izraelským mistrem začne v západočeské metropoli ve 20.45.

autoři: vja , Petr Hašek
Spustit audio