Petr Čech: Ještě nepřišel čas na to, abych seděl na lavičce. V Arsenalu budu bojovat o své místo

Fotbalový brankář Petr Čech si začíná pomalu zvykat na nový klub. Odchází z Chelsea a podle svých slov je rád, že změna dopadla dobře. Bude totiž hrát za Arsenal. S jakými pocity přichází do nového klubu?

„Hraji fotbal proto, abych vyhrával. A sice se Chelsea dařilo dobře, ale jako hráč jsem to viděl jinak,“ shrnuje v rozhovoru s moderátorkou Helenou Šulcovou.

Současně dodává: „Věděl jsem, že ještě nepřišel čas, abych seděl na lavičce.“ Rozhodnutí pro přestup v něm zrálo poměrně dlouhou dobu a teď si zvyká na Arsenal.

I jako druhý brankář byl celou sezonu připravený. „Zápasy, do kterých jsem nastoupil, jsme vyhráli. To bylo jediné, co jsem mohl dělat,“ přibližuje snahu dostat se z lavičky na hřiště. Navíc podle svých slov věděl, že „na to pořád má“ a ještě nepřišla fáze, kdy by plnil roli druhého brankáře.

Čtěte také


Moje rodina by se mnou šla na kraj světa. Chtěl jsem hrát. Kdyby nedopadl Arsenal, dopadlo by něco jiného. Hlavní rozhodnutí bylo fotbal.

Zájem o českého brankáře však projevil také Paris Saint-Germain. Jenže nakonec zvítězil Arsenal. Právě tento klub podle Petra Čecha ukázal, že o něj skutečně stojí. Ale ani v Arsenalu nemá jistotu, že bude hrát. „Mám ale jistotu, že budu moct o své místo bojovat. V loňské sezóně udělal trenér rozhodnutí a o místa jsme nebojovali,“ vysvětluje.

Petr Čech s dresem svého nového zaměstnavatele, londýnského Arsenalu

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: heš , šše
Spustit audio