Pětkrát volební středa s Martinem Veselovským

Rozhlasový tým Martina Veselovského navštíví od 15. září do 13. října Brno, České Budějovice, Horní Jiřetín, Ostravu a nakonec Prahu, aby vás v předvolebních diskusích seznámil s kandidáty do komunálních voleb. Uslyšíte také reportáže ze statutárních měst a dozvíte se, jak se dařilo v uplynulém volebním období. S Radiožurnálem budete vědět, jak „na ně“ v komunálních a senátních volbách 2010!

Na maratón 16 diskusí, které jste s námi absolvovali před květnovými parlamentními volbami, navážeme diskusemi před říjnovými komunálními a senátními volbami (15. a 16. října 2010). Pětkrát vyjedeme za vámi a vy se můžete ptát přímo svých kandidátů. Každou středu počínaje 15. zářím se vždy od 17 hodin můžete těšit na moderátora Martina Veselovského a jeho hosty.

Podle čeho se budete rozhodovat, pro koho hlasovat v říjnových volbách do obecních zastupitelstev a volbách do třetiny Senátu Parlamentu České republiky? Opět budete mít možnost se ptát lidí „od vás“. Co trápí vaše město nebo obec a co jsou pro to politici schopni a ochotni reálně udělat, aby nešlo o plané sliby a lákadla pro voliče?

V rozhodování vám pomůže Radiožurnál!

15. září – Brno
Moravská zemská knihovna, Kounicova 996/65a
diskuse se zúčastnili: Robert Kotzian za ODS, Roman Onderka z ČSSD, Irena Matonohová za TOP 09, Helena Sýkorová z KSČM, Petra Quittová z VV, Daniel Rychnovský za KDU-ČSL a Martin Ander za SZ
přepis diskuse a zvukový záznam | videozáznam a fotogalerie

Posviťme si s Martinem Veselovským na politiky!

22. září – České Budějovice
Český rozhlas České Budějovice, U Tří lvů 1
(diskusi vysílala přímým přenosem také stanice ČRo České Budějovice)
diskuse se zúčastnili: Vladimír Brůha z ODS, Josef Průcha za ČSSD, Tomáš Bouzek z TOP 09, Ivan Nadberežný za KSČM, Jaromír Talíř z KDU-ČSL, Martin Vítů z Věcí veřejných a Juraj Thoma za HOPB
videozáznam a fotogalerie

29. září – Horní Jiřetín
restaurace Pošta, Mostecká 34
(diskusi vysílala přímým přenosem také stanice ČRo Sever)
diskuse se zúčastnili: Branko Glavica ze Sdružení nezávislých kandidátů pro zachování a rozvoj Horního Jiřetína a Černic, Petr Leichner z hnutí Dialog, Vladimír Buřt ze Strany zelených a Anna Kratochvílová z Komunistické strany Čech a Moravy
videozáznam a fotogalerie

6. října – Ostrava
Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2
(diskusi vysílala přímým přenosem také stanice ČRo Ostrava)
diskuse se účastnili: Dalibor Madej za ODS, Petr Kajnar za ČSSD, Pavel Dostál za VV, Aleš Juchelka za TOP 09, Martin Juroška za KSČM a Lukáš Curyl za KDU-ČSL
videozáznam a fotogalerie

13. října – Praha 2
Atrium Studiového domu Českého rozhlasu, Římská 13
(diskusi vysílá přímým přenosem také stanice ČRo Regina)
diskuse se zúčastní: doc. MUDr. Bohuslav Svoboda z ODS, Mgr. Jiří Dienstbier ml. za ČSSD, doc. Ing. Zdeněk Tůma za TOP09, Mgr. Markéta Reedová za VV, Mgr. Marta Semelová z KSČM a RNDr. Jiří Witzany za SZ + SNK ED

Posviťme si s Martinem Veselovským na politiky!

Upozornění: Začátek vysílání diskusí je vždy v 17 hodin. Prosíme zájemce o účast, aby se dostavili nejpozději v 16.40 do místa konání.

Své dotazy můžete hostům posílat už teď také prostřednictvím e-mailové adresy volby@rozhlas.cz nebo přes facebook Dvaceti minut Radiožurnálu. Každou předvolební diskusi poslouchejte na Radiožurnálu, na internetu a v živém videopřenosu na zpravy.rozhlas.cz. Hodinu před půlnocí odvysílá záznam debaty Český rozhlas 6.

V den vysílání každé z diskusí odvysíláme navíc dvě reportáže. V nich vás seznámíme s nejpalčivějšími problémy, o kterých pak budou hosté Martina Veselovského diskutovat. První reportáž vysíláme v 7.20 (tu pak budete mít možnost slyšet i těsně před diskusí v 16.50 hodin) a druhou v poledních Ozvěnách dne.

Reportáže ze statutárních měst České republiky

Volbám budou předcházet také reportáže ze všech 24 statutárních měst na téma Co se povedlo a nepovedlo v uplynulém volebním období. Uslyšíte je od pátku 10. září do středy 13. října každý všední den v 11.15 hodin v Dopoledním Radiožurnálu.


Zobrazit místa konání předvolebních diskuzí Radiožurnálu na větší mapě


Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu (Čechy, Vysočina, jižní Morava, Zlínsko, Ostravsko).

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

Mapa pokrytí veřejnoprávního multiplexu
autor: lep
Spustit audio