Pět „ulítlých“ restaurací, které můžete navštívit i v Česku

21. únor 2015
Glosa Pavla Maurera

Když známý cestovatelský portál TripAdvisor zveřejnil seznam kuriózních restaurací, začal milovník dobrého jídla a pití Pavel Maurer přemýšlet, jestli by se i v Česku nenašly nějaké skutečně „ulítlé“ podniky.

Už jste někdy večeřeli třeba několik metrů pod vodou? Nebo naopak v koruně obrovského stromu? Nebo vás například při jídle obsluhoval cvičený šimpanz s motýlkem? Kuriózní a někdy i hodně „ulítlé“ restaurace či hotely najdete na celém světě.

Před pár dny byl publikován žebříček známého cestovatelského průvodce TripAdvisor. Tento portál představil nejkurióznější a nejsvéráznější podniky na naší planetě. Mezi desítku nejbláznivějších míst zařadil například bavorskou restauraci, ve které vám talíře s jídlem sami sjíždějí na stůl po zvláštním toboganu. Hezkou pozici získal také podnik Treehouse, který je velmi vkusně vestavěn mezi stromy v anglickém lese.

Známá je také podmořská restaurace na ostrovním státu Maledivy. Tady pro změnu stolujete v průhledném tunelu, zatímco kolem vás plavou desítky nádherně zbarvených ryb všech velikostí a druhů a smutně vás pozorují jak konzumujete jejich příbuzné.

Čtěte také

Je milé, když vám kulinářský podnik nabídne kromě jídla také zábavu, poučení, okouzlení nebo jinou kratochvíli. Především je však velmi důležité, aby samotný design, úlet nebo výjimečný koncept nepřebil to hlavní, totiž dobré a kvalitní jídlo. O to přece jde až na prvním místě.

autor: Pavel Maurer
Spustit audio