Pavel Novotný o Dělnících bulváru: Vít Klusák se choval jako bulvár

Česká televize uvedla nový dokumentární snímek Dělníci bulváru. „Ten dokument je sám o sobě bulvár,“ tvrdí šéfredaktor eXtra.cz Pavel Novotný, se kterým dokumentarista Vít Klusák natáčel.

„Byla to typická ukázka bulvárního postupu,“ dodává Pavel Novotný k Dělníkům bulváru a především k závěrečné scéně. V ní jeho dítě smutně sleduje televizní pořad, který moderuje právě Pavel Novotný. „Když ten pořad vysílají, moje dítě už spí,“ vysvětluje. „Trošku mě to mrzelo,“ přiznává. Účinkování v dokumentu však nelituje.

Podle něj jde spíš o dokument ukazující fungování jedné malé redakce, ale ne bulváru jako takového. „A možná je to pro český bulvár dobře,“ soudí s tím, že bulvár je svobodnější než seriózní média. „Nejsem typický bulvární novinář,“ zdůrazňuje Pavel Novotný.

Čtěte také

Proč by podle něj u nás nefungovala německá cesta kultivace bulváru? Jak jeho kolegové hodnotí snímek Víta Klusáka? A věděli jste, že se Karel Janeček chystá kandidovat na prezidenta? Také to zmínil Pavel Novotný ve Dvaceti minutách Radiožurnálu.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: heš , šše
Spustit audio