Pavel Bém: Česká pravice nemá žádného hegemona. A to je důvod k zamyšlení

Do voleb zbývají dva měsíce a na pravicové straně politického spektra to vře – ODS opouštějí někteří členové a dávají se dohromady s jinými politickými stranami. Jak tuto situaci hodnotí Pavel Bém? I na to se ptal moderátor Martin Veselovský ve středečních Dvaceti minutách Radiožurnálu.

Bývalý prezident Václav Klaus dnes zveřejnil své rozhodnutí – rozhodl se nekandidovat v říjnových volbách do Poslanecké sněmovny. Pavel Bém se domnívá, že toto rozhodnutí bylo očekávatelné.

Václav Klaus vtiskl podle Pavla Béma české pravici autentický obsah. „Ať už to byl malý levný stát bez zbytečné byrokracie, odpovědnost a solidarita, obrana proti potlačování občanských svobod,“ vyjmenovává s tím, že dnes už jde spíš jen o torzo. „Chápu, že Václava Klause tato situace dráždí. Mě také provokuje. A to je jeden z důvodů mého komentování současné situace,“ zdůrazňuje Pavel Bém.

Čtěte také

„Kolem Václava Klause vzniká a bude vznikat integrační proud,“ uvažuje Pavel Bém. „Jsem přesvědčen, že ODS nezbude nic jiného než do tohoto proudu vstoupit,“ dodává.

Proč tedy Pavel Bém zůstává v ODS? Také na to se ptal moderátor Martin Veselovský. Odpověď na tuto i další otázky si můžete kdykoliv připomenout.

Záznam celého rozhovoru s Pavlem Bémem si kdykoliv můžete poslechnout v iRadiu.

autor: mav
Spustit audio