Pátek 23. července

23. červenec 2021

První den olympijských her v Tokiu nabídl kromě zahajovacího ceremoniálu i první soutěže, ve kterých se představili také čeští sportovci. V lukostřelbě nastoupila několikanásobná mistryně republiky Marie Horáčková a v závodech dvojskifu se představilo duo Jan Cincibuch a Jakub Podrazil.

Čtěte také

Češi v Tokiu

VESLOVÁNÍ

Úvodní den olympijských her nabídl od 1:30 závody veslařů. Ve skifu soutěžil český reprezentant Jan Flessner. Ve dvojskifech se představili Kristýna Fleissnerová s Lenkou AntošovouJan Cincibuch s Jakubem Podrazilem.

LUKOSTŘELBA

Lukostřelkyně Marie Horáčková byla jednou z prvních českých reprezentantek v akci v japonském Tokiu. Ve svém prvním olympijském startu zaznamenala o čtyři body méně, než si představovala a umístila se zhruba v polovině závodního pole. Z úvodního dne ale nejde vypadnout, jde jen o to, kdo proti komu bude střílet ve vyřazovací části. Třiadvacetiletou českou lukostřelkyni čeká v prvním kole play off Japonka Miki Nakamurová.

Čtěte také

ZAHAJOVACÍ CEREMONIÁL

Slavnostní zahájení XXXII. letních olympijských her organizátoři naplánovali na 13:00 SEČ. Jako vlajkonoše české výpravy si naši olympionici zvolili Petru Kvitovou a Tomáše Satoranského.

Všechny soutěže 1. dne

  • Lukostřelba
  • Jezdecká všestrannost
  • Veslování
  • Sportovní střelba
autor: vla
Spustit audio

Související