Paříž nám může ukázat cestu, říká před utkání LM trenér Jihostroje Svoboda

29. říjen 2013

Paříž patří na volejbalové mapě už tradičně mezi nejlepší kluby Evropy. Dnes večer se o kvalitách francouzského týmu mohou na vlastní oči přesvědčit Jihočeši. Jihostroj České Budějovice sehraje večer před domácími fanoušky atraktivní duel Ligy mistrů.

Paříž určitě přijede v roli favorita. Tým je poskládán tak,aby dokázal konkurovat nejlepším evropským celkům. Pařížané se spoléhají i na pomoc ze zahraničí.

Souboj českého vicemistra s aktuálním lídrem francouzské ligy by měl být podle trenéra Jihostroje České Budějovice Jana Svobody svátkem volejbalu.

„Mohla by to být dobrá pozvánka pro lidi, Paříž tu dlouho nehrála, myslím obecně v České republice. Nakonec to družstvo je opět hodně složené z cizinců, míchá se tam Srbsko, Nizozemsko, Estonsko, Španělsko, reprezentanti z Francie a hráči z dalších zemí,“ vypočítává Svoboda.

„Přivítat francouzské družstvo je podle mě příjemné v tom, že Francouzi jsou geniální ve hře v poli a v obraně. Možná nám předvedou, jakou cestou bychom se měli ubírat.“

Proti obraně francouzského družstva bude útočit především univerzál Michal Kriško. Pokud České Budějovice dnes večer dokážou Paříž potrápit, mohou to vzít jako ponaučení a dílčí úspěch. Kriško ale přemýšlí odvážněji.

„Jestli chceme v Lize mistrů něco uhrát, musíme v zápasech bojovat a aspoň něco vyhrát.“

Utkání českobudějovického Jihostroje s francouzským týmem Paris Volley bude zahájeno ve 20 hodin. Radiožurnál o něm bude informovat ve zpravodajských vstupech.

autoři: kaj , tej
Spustit audio