Pardubičtí hokejisté si moc klidu o Vánocích neužijí

23. prosinec 2014

Extraliga po reprezentační přestávce pokračuje dalším kolem už 26. prosince, a tak jsou týmy v plném tréninku bez ohledu na vánoční svátky. V Pardubicích navíc zapracovávají novou posilu do útoku, přišel sem slovenský forvard Jakub Gašparovič. A Východočeši potřebují bodovat a uspět, proto žádné volno, ale tvrdá práce.

Týmy nezahálely ani o reprezentační přestávce, ale přece jen měli trenéři k dispozici omezený kádr. Teď už je to lepší, říká hlavní pardubický trenér Zdeněk Venera.

„Samozřejmě trénujeme, i když zdaleka nejsme kompletní, to ale vůbec nevadí. Předpokládám, že už budeme v kompletním složení, že se připojí všichni reprezentanti. Bohužel nevíme, jak to bude s Lukášem Radilem, protože dobírá antibiotika. Snad se dá do pátku dohromady. Chtěli bychom to mít nějak poskládané už s tím výhledem na pátek.“

V pátek je tu totiž další ligové kolo, Pardubice hostí Olomouc. A jak to vypadá s trénováním přes sváteční dny?

„25. prosince se trénuje a 26. prosince se hraje, takže jediné volno je na Štědrý den,“ dodal Venera.

Na měsíční hostování do Slávie zamířil Kolář

K týmu se připojil slovenský útočník Jakub Gašparovič, který přichází ze slovenského Trenčína. Opačným směrem, tedy z týmu pryč odešel na měsíční hostování útočník Jan Kolář, který zamířil do pražské Slavie.

Pro Koláře to není úplně neznámé, protože v pražském týmu už dříve působil. Dohoda s Gašparovičem byla rychlá a hráč už za sebou má první tréninky v Pardubicích. A dodává, že hned jak se dozvěděl o zájmu Pardubic, tak kontaktoval Radoslava Tybora, který je tahounem místního týmu a ptal se na podrobnosti.

„Jak jsem se to dozvěděl, tak jsem volal s Radem, který mi dal jen pozitivní doporučení, takže nebylo nad čím rozmýšlet.“

Větší ze dvou vlajek pardubických hokejových fanoušků má rozměry 30 x 15 metrů

Pro Gašparoviče je pardubická štace prvním zahraničním angažmá, na které se hodně těší. Rád je i za to, že tu působí několik slovenských hráčů, ale tolik to nepřeceňuje.

Ještě ale není jasné, jestli se mladý útočník představí už v pátečním zápasu proti Olomouci, říká trenér Zdeněk Venera.

„Zatím s námi odtrénoval dva tréninky, takže uvidíme, jak bude vypadat ten Lukáš Radil. Začal trénovat i Jirka Cetkovský. Uvidíme podle zdravotního stavu. Do pátku je ještě daleko,“ uzavírá úvahy o zapojení Jakuba Gašparoviče už v pátek trenér Zdeněk Venera.

autor: gut
Spustit audio