Pardubická ČEZ Arena prošla před začátkem extraligy inspekcí hokejového svazu

17. srpen 2014

Už za měsíc začne nový ročník hokejové extraligy. Kromě toho, že se jednotlivá mužstva připravují na ligu a absolvují přípravné zápasy, kluby musí také projít kontrolou. Svaz kontroluje, jestli je na stadionech všechno jak má být, třeba co se vybavení kabin týká, kontrolou prochází také brankářská výstroj.

Inspekční kontrolou si projde každý extraligový tým a ani Pardubice nebyly výjimkou. A konečná zpráva od ředitele soutěže Josefa Řezníčka byla stručná a potěšující.

Kontrolou prošly šatny hostů, ošetřovna nebo třeba režie ovládající časomíru a kostku. Licenční řád totiž v řadě případů jasně a striktně popisuje, co kde musí být.

A podrobnou kontrolou musí projít i výstroj gólmanů. Dříve se kontrolovala třeba i velikost dresu, teď už je to jiné.

„Po změně pravidel kontrolujeme jenom betony, lapačku a vyrážečku. U vyrážečky se měří šířka a délka toho odrážecího panelu. Betony mají speciální měrku – to znamená specifickou šíři. A lapačka se měří hloubka koše a obvod celé rukavice,“ vysvětluje Josef Řezníček.

I tohle bylo u pardubických gólmanů v pořádku. A problémy nebyly ani s vybavením pardubické ČEZ Areny. I když od její rekonstrukce pár let uplynulo, stále patří k tomu nejlepšímu, co extraliga nabízí.

autoři: mad , gut
Spustit audio