Panu Rudolfovi z domova pro seniory v Horní Plané nadělila Ježíškova vnoučata rádio

19. prosinec 2021 11:28

Hromada balíčků od štědrých dárců a spokojení senioři, kterým se plní jejich přání. Takhle to, podobně jako v jiných domovech pro seniory, vypadá i v tom v Horní Plané. Víme to, panu Rudolfovi jsme se tam totiž vypravili jako Ježíškova vnoučata předat digitální rádio.

„Udělalo mi to velkou radost,“ komentoval pan Rudolf, který dárek převzal od specialistky marketingu českobudějovického rozhlasu Anny Pospíšilové.

Pan Rudolf při psaní přání pro Ježíškova vnoučata váhal mezi dvěma dárky. „Chtěl jsem buď rádio, nebo holicí strojek. Holicí strojek jsem nakonec už dostal, takže za rádio jsem moc rád. Vyšlo to úplně přesně,“ pochvaloval si.

Kancelář sociálně právní poradkyně Jany Guidy je stále plná různě velkých balíků. Ty do hornoplánského domova chodí už od konce října. „Jakmile se spustila databáze, hned byly všechny dárky rezervované. Do Ježíškových vnoučat se zapojujeme pátým rokem, ale letos to bylo nejrychlejší. Během dvou dnů byly dárky rozebrané, a to jsme měli asi tři sta přání,“ popsala.

Jana Guida dosud vzpomíná na první ročník Ježíškových vnoučat: „Tehdy bylo hodně osobních předání, což bylo moc fajn. Lidé poseděli, přinesli cukroví, popovídali si.“

I za balíček, který přijde poštou, jsou ale klienti vděční. „Když přijde dárek, který si přejí, a dostanou k tomu třeba ještě sušenku a kávu, mají fakt radost. Je úplně jedno, co v balíčku je, jaké to je, všechno je potěší,“ potvrdila Jana Guida.

Obyvatelé hornoplánského domova pro seniory si nejčastěji přáli drobnosti jako oblečení, drogerii nebo trochu vánočního cukroví.

Spustit audio

Související