Pála před zápasem Plíškové s Bacsinszkou: Kája nemá důvod si nevěřit, je to výborná hráčka

17. duben 2016

Celkem předpokládaný stav ale naprosto neočekávaný průběh přinesl první den česko-švýcarského fedcupového duelu v Lucernu. Na výhrách se totiž podílely týmové dvojky, zatímco jedničky Timea Bacsinszká a Karolína Plíšková v roli favoritek selhaly. Dnes podobný scénář nehrozí, poražené a vítězky se totiž utkají spolu. Kapitán Petr Pála považuje za klíčové, aby se Plíšková dokázala dostat ke své obvyklé agresivní hře.

Včera nejprve děkovala za balíček kapesníků Timea Bacsinská po hladké porážce s Barborou Strýcovou, pak se pro změnu rozplakala Karolína Plíšková, která také nezvládla roli favoritky. „Určitě jsem nečekala, že prohraju, měla jsem to dobře rozehrané,“ přiznala.

Být to na normálním turnaji, asi by obě podobné porážky zvládaly snáz než ty fedcupové. Ale tam by se zase do podobné situace možná ani nedostaly. Jestli jsou totiž favorité k senzačním porážkám a pak i slzám náchylnější, tak zřejmě právě v týmové soutěži.

„Když prohraje na turnaji, je z toho třeba zklamaná. Ten tlak v těchto soutěžích je přece jen větší,“ říká fedcupový kapitán Petr Pála, který teď může sledovat, jak jeho svěřenkyně na porážku zareaguje.

„Nemá důvod si nevěřit, je to výborná hráčka. Ve Fed Cupu vyhrála těžké, důležité zápasy, na turnajích také. Takže není důvod z jednoho utkání dělat něco, že by si neměla věřit. Kdyby nebylo Káji, dneska tady ani nesedíme se Švýcarskem a nemáme třeba ani loňský titul. Vyhrála toho hodně, teď nečekaně prohrála jeden zápas,“ připomíná.

Pála věří, že Plíšková dnes zápas proti Bacsinszké zvládne. Považuje za klíčové, aby se česká tenistka dokázala dostat ke své obvyklé agresivní hře. Právě v tom jí bude domácí opora nejspíš překážet.

„Bude to samozřejmě jiné. Timea určitě bude chtít Káju odtlačit od toho, aby se dostala nohama do kurtu. Bude chtít hrát zase ty kopce z forhendu asi a z bekhendu jí bude chtít rozběhat. Ale důležité je, aby se Kája dostal do své hry, to je první věc,“ naznačuje.

Začíná se ve 12 hodin, po prvním singlu nastoupí do toho druhého týmové dvojky a vítězky úvodních duelů Viktorija Golubićová a Barbora Strýcová, v případě stavu 2:2 rozhodne o postupu do finále až závěrečné utkání deblistek.

autor: jpa
Spustit audio