Padesátka pro první linii: Virtuální startovní čísla jsou v prodeji

Organizátoři Jizerské padesátky spustili charitativní projekt. Výtěžek dají Technické univerzitě v Liberci na výrobu ochranných pomůcek.

Čtěte také

Ony ochranné pomůcky pak budou určené doktorům, zdravotníkům, lékárníkům, členům bezpečnostních složek a také například prodavačům. Jak za organizátory prozradil Richard Valoušek, každý účastník tohoto virtuálního závodu dostane on-line elitní dres a zapojí se tak do elitní vlny závodu.

Akci organizátoři spustili v úterý 7. dubna a během úvodní hodiny se do projektu zapojily stovky lidí. Vyvrcholení sbírky proběhne s přenosem z 53. ročníku ČEZ Jizerské 50, který odvysílá stanice ČT sport v neděli 12. dubna od 8:10 hodin. Peníze pak po Velikonocích organizátoři pošlou na konto Technické univerzity v Liberci na výrobu ochranných pomůcek pro první linii.

Organizátoři Jizerské padesátky spustili charitativní projekt Padesátka pro první linii

Samotný projekt navíc nabízí ještě jednu výhodu. Ne každý má totiž při klasickém závodu možnost objevit se například v první vlně startujících. „Jizerská 50 byla vždycky hlavně o „hobících“, proto jim chceme teď zprostředkovat ten zážitek být v první linii. Už máme zapojené i některé osobnosti, jako jsou Lukáš Bauer, Stanislav Řezáč, Roman Šmucler, profesor Pirk, David Vávra, olympijský vítěz David Svoboda, herec Ondřej Sokol, hendikepovaný sportovec Jirka Ježek a další. Máme z toho velkou radost a určitě to je motivace i pro ostatní,“ těší Richarda Valouška podpora charitativního projektu ze strany známých osobností.

Selfíčko Davida Vávry před libereckou budovou (tehdy padaly mrazivé rekordy)

Registrovat se do virtuální Jizerské 50 můžete ZDE

autor: ppe
Spustit audio

Související