Otakar Brousek mladší: Potřebuji někam patřit

22. prosinec 2012

V sobotu si moderátor Václav Žmolík povídal se známým hercem Otakarem Brouskem, kterému přídavek mladší prý lichotí. Jak se mu hraje v Divadle na Vinohradech? A proč se pustil do režie operety Mamzelle Nitouche? Také o tom se mluvilo ve vysílání Hosta Radiožurnálu po 10. hodině.

„Divadlo na Vinohradech mě přizvalo ke spolupráci, za což jsem rád,“ popisuje Otakar Brousek mladší změnu svého angažmá. Hraje tak ve stejném divadle jako jeho otec. „Tatínek působí na Vinohradech u 53 let,“ dodává.

„Nedávno jsme měli premiéru inscenace Zkrocení zlé ženy,“ připomíná Otakar Brousek mladší s tím, že jeho tatínek byl s jeho výkonem spokojený. „Nejdůležitější je ovšem spokojenost diváků,“ zdůrazňuje.

Málokdo ví, že se Otakar Brousek mladší před sedmi lety pustil také do režie. „Oslovil mě tehdy bývalý kladenský dramaturg, který dal dohromady celou operetu jen se šesti herci,“ vzpomíná a svou režisérskou práci popisuje spíš jako kombinaci diváckého zájmu a kritiky.

Moderátor Václav Žmolík se svého hosta ptal také na účinkování v seriálu Ulice. „Když člověk ještě zkouší v divadle, musí se občas omlouvat a nestíhá vše, co by chtěl. Jenže během natáčení můžete potkat spoustu lidí,“ zamýšlí se Otakar Brousek mladší.

Kdy se vrátí do seriálu Ulice? A které herce s oblibou dabuje? I to se dozvíte při poslechu záznamu rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Otakarem Brouskem mladším a dalšími Hosty Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio