Ostravský challenger vyhrál ruský tenista Aslan Karacev

7. září 2020

Už sedmnáctého vítěze má po 17 ročnících tenisový turnaj Ostrava Open. Skvělý týden završil na kurtech v Komenského sadech ruský hráč Aslan Karacev, který ve finále porazil Němce Oscara Otteho 6:4 a 6:2.

„Přijel jsem po dvou turnajích za sebou v Praze, kde jsem byl pokaždé ve finále, takže bylo složité se mentálně a fyzicky připravit na třetí týden za sebou. Snažil jsem se hrát každý míč naplno a po zápasech se věnovat regeneraci, jak to jen šlo. Měli jsme tady výborného fyzioterapeuta a to mi taky dovolilo vyhrát další turnaj,“ radoval se aktuálně 140. hráč světového žebříčku, který by měl poskočit asi o 20 příček výše.

Řediteli turnaje Václavu Roubíčkovi se hra vítěze hodně líbila. „Každý míč fakt hrál naplno a bylo vidět, jak se soustředí. A pokud zůstane v takové hráčské pohodě, tak ho vidím opravdu ve špičce,“ poznamenal Roubíček. Každopádně původně z května odložený turnaj nabídl kvalitní tenis a Roubíček se dokonce nebojí říct, že 17. ročník byl nakonec nejspíš nejkvalitnější v historii.

Vítězný Karacev je přihlášený i do dalšího týdne na turnaj do Prostějova. Ale neví, zda se stihne mentálně a fyzicky připravit. „Ano, jsem v pavouku dvouhry, ale ještě nejsem rozhodnutý, jestli pojedu. Uvidíme. Každopádně v Česku se mi zatím daří. V Ostravě jsem zatím potřetí, dostal jsem se tu z kvalifikace do prvního kola, pak jsem vypadl v kvalifikaci a dnes jsem vyhrál celý turnaj,“ doplnil vítěz turnaje, který se tak přiřadil k jménům jako Tipsarevič, Ulihrach, Rosol nebo Veselý.

Spustit audio

Související