Ostravský atletický mítink Czech Indoor Gala ozdobí česká špička

3. únor 2022 08:31

Čtyři stovky fanoušků budou moct sledovat dnes v Ostravě halový mítink Czech Indoor Gala. A čeští atleti doufají, že jim pomůžou ke kvalitním výkonům. Třeba běžkyně Kristiina Mäki, která poslední závod v německém Karlsruhe nedoběhla.

O to větší motivaci bude mít v Ostravě a chtěla by se přiblížit na patnáctistovce osobnímu halovému rekordu v hodnotě 4,08 minuty. Ale pořád jí hlavou běžel nedokončený závod v Karlsruhe.

„Trenér říkal, že to může být ještě únava ze soustředění. Já nevím, protože už je to dva týdny. On říkal, že v té Africe jsme byli docela dlouho, takže dva týdny proti tomu nic nejsou. Tak doufám, že to překonám, bude to větší tlak. Protože vždycky, když člověk ten závod nedoběhne, je o to těžší pak nastupovat s nějakým očekáváním,“ říká Mäki.

Drobné problémy s loktem při předchozím mítinku v Nehvizdech měl nejlepší český koulař Tomáš Staněk. Ale pro Ostravu je prý připraven a závodit může naplno.

„Zdravotně se cítím v pohodě. Házel jsem po Nehvizdech na tréninku – samozřejmě když házím z místa, loket ještě bolí, ale z celé otočky je to v pohodě. To je hlavní, tím se hází nejdál a to je dobrá zpráva,“ ubezpečuje Staněk.

Staňkova dvojí motivace

„Určitě budu chtít posunout season best. Když jsem se teď dozvěděl, že nejlepší světový výkon je 21,33 metrů, tak určitě to v hlavě taky hraje, že by to mohlo jít přes to. Budu tady mít motivátora Bukowieckého, tak to asi bude ve mě trošku bublat. Doufám, že to přetavím v pěkný výkon,“ říká Staněk, který mluví o polském koulaři Konradu Bukowieckém, kterého kvůli jeho dopinkové minulosti nemá rád.

Hlavní program Czech Indoor Gala začne v 16 hodin a 15 minut.

Spustit audio