Ostravské druholigové fotbalové derby mezi Vítkovicemi a Baníkem skončilo překvapivou remízou 2:2

11. květen 2017

Ještě tři minuty před koncem vedli fotbalisté Vítkovic nad Baníkem Ostrava 2:1, pak favorit vyrovnal. V závěru ještě mohla být odpískána penalta ve prospěch Vítkovic. Baník na cestě k návratu do první ligy klopýtá a za remízu byl nakonec moc rád.

„Slabá náplast to je, ale pořád je to pro nás ztráta. Měli jsme dnes vyhrát a pak v sobotu, už bychom tam krokem byli, ale takhle jsme si to hrozně zkomplikovali,“ říkal obránce Baníku Petr Breda, autor šťastné vyrovnávací branky na 2:2 v 87. minutě.

Trenér Vlastimil Petržela se svým hráčem musel souhlasit, ani on nebyl s remízou – přestože šťastnou – spokojen. „Horší bylo, že ty Vítkovice byly lepší,“ poznamenal.

Vítkovičtí hráči, kteří pro změnu nutně potřebují body k záchraně druholigové příslušnosti, byli hodně zklamaní. „Snažili jsme se stoprocentně vyhrát, de facto jsme je tlačili celý zápas,“ zhodnotil útočník Marián Kovařík.

A to ještě právě Kovařík v 89. minutě utíkal pomalému Zápotočnému. Ten jej po dlouhém tahání držení svalil na zem na hranici šestnáctky. „Snažil jsem se to co nejdéle ustát a spadl jsem až ve vápně, když mi tam dal nohy. On mě celou dobu držel za dres a já nepadal. Podle mě se to mělo dávat do penalty,“ říkal naštvaný Kovařík, který mohl důležité tři body urvat pro Vítkovice.

Naopak baníkovský Breda souhlasil s hlavním rozhodčím Ginzelem, který zákrok vytáhl před pokutové území. „Viděl jsem to. Faul začínal za vápnem, takže jsem si říkal, že to rozhodčí nepustí do vápna a myslím, že to odpískal správně takhle,“ dodal Breda.

Baníku se náskok na postupové druhé příčce vzhledem k výhře Opavy v Třinci ztenčil na tři body. Ale de facto má náskok čtyř bodů, protože má lepší vzájemné zápasy. Ve zbývajících třech kolech tedy má situaci ve svých rukách. Naopak Vítkovice vzhledem k výhře Sokolova ztrácejí na pozici zaručující záchranu 4 body.

autor: ddp
Spustit audio