Oslabení stojí moc sil, vědí v Třinci. Hráči lídra jsou nejvylučovanější v extralize

1. prosinec 2014

Hokejová extraliga za sebou má polovinu základní části. S jednobodovým náskokem vede tabulku Třinec, který vstřelil nejvíc gólů a zároveň jich nejméně inkasoval. Tým ale trápí častá vyloučení, na kterých chce v další části sezony zapracovat.

„Držíme se v popředí tabulky, takže po této stránce jsme spokojení. Samozřejmě nás čeká ještě spousta práce, protože výkony ve výkonnosti jsou velké,“ diplomaticky hodnotí první polovinu základní části Jiří Kalous, trenér vedoucích třineckých Ocelářů.

Hráči Třince vědí, co si mohou vyčítat. „Je to naše vylučování, protože není možné, abychom jako první tým extraligy v půlce sezony měli nejvíc vyloučení. Musíme se s tím vypořádat – oslabení strojí strašně sil a může nás to dostihnout,“ našel hlavní slabinu svého týmu útočník Martin Adamský.

Na rozhodčí rozhodčími, kteří naordinovali extralize přísnější metr, si ale nestěžuje. „Člověk musí bruslit a nemůže hrát hokejkou, když ví, že to pískají. Je to chyba hráče, ne rozhodčích,“ uznává Adamský, který v dosavadním průběhu soutěže nasbíral jen 12 trestných minut.

Pondělí je pro extraligové hokejisty dnem pracovního klidu. Třinečtí hráči tak budou mít čas nejen na debaty o zbytečných vyloučeních, ale také na to, aby drželi palce svému kamarádovi Zbyňku Irglovi, který dnes nastupuje do nemocnice a zítra podstoupí operaci nádoru na ledvině.

„Jak znám Zbyňka, je to opravu velký bojovník. Postavil se k tomu s velkým odhodláním a věřím, že i tuto bitvu zvládne vítězně,“ věří za sebe i za celé mužstvo trenér Kalous.

autoři: apr , vman
Spustit audio