Organizace jako na challengeru, zlobily se na ME české beachvolejbalistky

7. červen 2014

Letošní mistrovství Evropy v beachvolejbale hostí Sardinie a její největší město Cagliari. Hráči a hráčky bojují na tamní pláži u Středozemního moře, ale o dobrých podmínkách mluvit rozhodně nedá.

„Jsme hrozně překvapený. Vypadá to spíš jako na satelitu nebo challengeru. Rozhodně ne jako mistrovství Evropy,“ popisuje Kristýna Kolocová prostředí, ve kterém společně s Markétou Slukovou vybojovaly páté místo.

„Hraje se na pláži, kde hodně fouká vítr a to by nemělo být, protože se pak smazávají rozdíly. Bylo to sem přesunutý z Říma, kde to je nádherný. Všechno se pak dělalo na poslední chvíli a podle toho to vypadá,“ říká Kolocová.

Je pravda, že by na první pohled asi nikdo neřekl, že se na pláži v Cagliari bojuje o evropské tituly. A organizátoři to nepřehnali jak s propagací, tak ani se zázemím pro sportovce.

„Měly jsme tady problémy s tím, že nám nechtěli dát dostatek vody. V podstatě jsme měly žízeň a nemohly jsme získat vodu. Jídlo je tady velmi speciální,“ pokračuje v kritickém tónu Kristýna Kolocová.

A co se týče samotných diváků? Ti sedí, kromě tedy centrkurtu s nízkými tribunami, podél sítí, za kterými se bojovalo i třeba o postup do čtvrtfinále. To ale pro vítězky nedávné Světové série na Štvanici až tak velký problém nebyl.

„My jsme schopné hrát i před takovým publikem. Ale je znát, že si tady člověk pinká na větrné hůrce na pláži v Cagliari, kde prakticky nikdo není,“ dodává Markéta Sluková.

Dnes jsou v plánu semifinále žen a třetí kolo mužů, ani v jednom pavouku už ale Česká republika své zástupce nemá.

autoři: špo , Vojtěch Bureš
Spustit audio