Omlazené Vítkovice vyjely poprvé trénovat na ledě

30. červenec 2019 05:20

Odchody brankáře Patrika Bartošáka a nakonec i kapitána Rostislava Olesze, to jsou pro fanoušky vítkovického hokeje velké rány. Klub opustily i další zkušené opory.

Trenér Jakub Petr, který je zároveň i generálním manažerem klubu, přivedl většinou mladé hráče a podle toho chce stavět herní projev. „Určitě by to měl být bruslivý agresivní a aktivní hokej,“ plánuje trenér.

Hokejové Vítkovice před novou sezónou: klub snížil rozpočet a výrazně omladil kádr

Hokej (ilustrační foto).

Bartošák, Lev, Kucsera, Tybor a Květoň. Hned pětice zkušených a finančně nákladných hokejových opor skončila po loňské sezóně ve Vítkovicích. Na jejich místa klub angažoval mladé hráče a s nimi bude bojovat o play off.

V pondělí hokejisté ostravského týmu poprvé vyjeli na led v tréninkové hale. V jedné ze dvou skupin byla i jedna z posil brankář Miroslav Svoboda. Ten se spolu s Danielem Dolejšem bude rvát o post jedničky po odcházejícím Bartošákovi.

„Nahradit Patrika bude těžké, protože tady zanechal obrovskou stopu. Ale věřím, že se s tím popereme. Pocity mám dobré – jsem na Moravě, mám to kousek domů a v kabině máme dobrou partu. Jsem z toho nadšený,“ popisoval Svoboda, který se překvapivě dobře cítil i po prvním tréninku na ledě. Ten bývá většinou po dlouhé pauze náročný.

Jednou z výrazných posil by mohl být lotyšský reprezentant Roberts Bukarts. Loni měl horší sezonu v Třinci a následně ve Spartě, ale na mistrovství světa zase střílel góly.

„Sezóna se mu až tak nepovedla, ale my víme, co v něm je. Zkušenost s ním máme bohatou. Myslím, že u nás by měl zvýšit produktivitu a určitě pomoct při přesilových hrách,“ doplňuje vítkovický trenér Jakub Petr.

Hokejová extraliga i s novými Vítkovicemi začne 13. září.

autor: ddp
Spustit audio