Olympijský rok tenistky Karolíny Plíškové

25. červenec 2021

Pro tenisty jsou olympijské hry trochu něco jiného než pro někoho, kdo se ně připravuje čtyři roky. Tenistka Karolína Plíšková minulé hry v Riu vynechala, ale do Tokia už by chtěla jet. Ačkoliv její start nebyl jistý, chtěli jsme v časosběrném dokumentu ukázat také příběh sportovce, který má cíle a důvody, kvůli kterým může účast na olympijských hrách zvažovat.

Čtěte také

„Olympiáda je pro nás tenisty trošičku jiná než pro někoho, kdo se na to připravuje čtyři roky a je to pro něj vrchol kariéry. V tenise se více cení grand slamy, na druhou stranu by nebylo špatné poznat i jiné sporty, vidět trošičku něco jiného,“ řekla Karolína Plíšková v létě roku 2020. 

Od té doby získala další už 15. trofej z okruhu WTA, na Turnaji mistryň v čínském Šen-čenu dosáhla na semifinále. Rok 2019 zakončila na druhé příčce světového žebříčku, už počtvrté z posledních pěti sezón ovládla statistiku v počtu nasázených es.

Třetí titul v Brisbane nevyšel

Kvůli pandemie covidu-19 se změnil termín konání olympijských her i ostatních tenisových turnajů. Na prvním turnaji roku v Brisbane Karolína Plíšková získala v posledních dvou letech dva tituly a brousila si zuby na třetí v řadě. O turnaj ale bohužel kvůli koronaviru přišla.

„Útočila jsem na třetí titul titul v řadě. Neříkám, že jsem ten úspěch měla na tuty, ale hraje se mi tam dobře. Jsem ráda, že se vůbec nějak začíná,“ popisovala na konci roku 2020. Sezonu tak nakonec zahájila v Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech.

Spustit audio

Související