Olympiáda & Euro: hlavní sportovní akce ve vysílání Radiožurnálu

24. březen 2015

Velkými sportovními událostmi je nabitý rok 2012. Mistrovství světa v ledním hokeji, fotbalové Euro i Hry letní olympiády se nezadržitelně blíží a pochopitelně se na ně chystají také reportéři Radiožurnálu. Ten bude jako jediná rozhlasová stanice v České republice přinášet aktuální zpravodajství a reportáže přímo z dějišť těchto akcí.

Na sever Evropy se s českou hokejovou reprezentací vydají také reportéři Petr Kadeřábek a Pavel Petr. Stejně jako z posledních dvou šampionátů by znovu rádi referovali ve svých reportážích o medailovém úspěchu českého týmu.

Radiožurnál nabídne z mistrovství světa v hokeji zpravodajské vstupy ze všech zápasů a přímé přenosy z důležitých utkání českého týmu. Celé odvysíláme také finálové utkání. Podrobné informace o našem vysílání najdete v samostatném článku: Finsko-švédské hokejové MS s novým hracím systémem

Radiožurnál na ME ve fotbalu

Do Polska a na Ukrajinu pošle Radiožurnál tříčlenný tým. Jan Kaliba a Jaroslav Plašil budou komentovat zápasy české reprezentace, které odvysíláme v přímém přenosu. Oba budou také pečlivě mapovat dění v českém táboře. Polský zpravodaj Českého rozhlasu Petr Vavrouška bude sbírat pro posluchače zajímavosti ze zákulisí celého mistrovství Evropy ve fotbalu a každý den v 7.20 hodin bude nabízet svůj reportážní deník.

EURO 2012 - maskoti Slavek a Slavko

Vysílání Radiožurnálu z ME ve fotbalu
pátek 8. června
20.45 Česko–Rusko (přímá reportáž celého utkání)
úterý 12. června
18.00 Česko–Řecko (přímá reportáž celého utkání)
sobota 16. června
20.45 Česko–Polsko (přímá reportáž celého utkání)
další zápasy vyřazovací části v případě postupu českého týmu také v přímé reportáži
neděle 1. července
20.45 finále (přímá reportáž celého utkání)

Olympijský Londýn 2012 exkluzívně na Radiožurnálu

Bezpochyby největší sportovní akcí roku bude letní olympiáda v Londýně. Přímo v dějišti ji bude sledovat desetičlenný tým Českého rozhlasu, který má exkluzívní vysílací práva. Z olympijského studia bude Radiožurnál přinášet kompletní zpravodajství po celý den a nebude chybět ani internetový zpravodajský speciál olympiada.radiozurnal.cz.

Olympijská soutěž Radiožurnálu

Naši reportéři budou na všech olympijských sportovištích, kde půjde českým sportovcům o medaile, připraveni okamžitě vstoupit do vysílání a přiblížit posluchačům dramatické a emotivní okamžiky her v přímém přenosu.

Do zákulisí her zavede posluchače dvakrát denně (v 7.20 a 15.20 hodin) Olympijský deník Jiřího Hoška. Posluchači se mohou těšit také na Olympijské fejetony Miroslava Augustina (každý den v 8.40 hodin). S Radiožurnálem můžete být na olympiádě v Londýně i osobně: Uhodněte sportovce a jeďte fandit do Londýna!

Tým Českého rozhlasu pro LOH v Londýně
reportéři Miroslav Augustin, Vojtěch Bidrman, Miroslav Bureš, Jiří Hošek, Michal Jurman, Tomáš Kohout, Jaroslav Plašil a Petr Souček
technici Jaromír Nikl a Roman Růžička

Nejlepší sportovní zážitky vám přináší Radiožurnál!

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autoři: jkr , rmo
Spustit audio