Olomoučtí hokejisté byli před novou sezonou poprvé na ledě. První týden bude volnější

26. červenec 2022

Hokejisté Olomouce začali trénovat před novou sezonou na ledě. Po letní přípravě s posilováním a běháním a po dovolené začali zase bruslit. Úvodní týden budou mít volnější, naplno začnou až po neděli. Série přípravných zápasů se pak rozběhne až za více než dva týdny.

„Na jednu stranu se člověk těší, na druhou stranu si uvědomí, že je až do března nebo dubna konec volných víkendů s rodinou. Už zase začíná ten kolotoč,“ říká zkušený obránce Jiří Ondrušek. O dovolené hlavně odpočíval a příliš se nepohyboval. „Lehce. Šlapal jsem na kole, hrál nohejbal. Že bych ale chodil do posilovny a běhal kilometry, to ne,“ přiznává.

Při startu nové sezóny hokejisty často trápí nejrůznější otlaky kvůli nové výstroji a bruslím. „Já jsem si zatím nic nového nebral, nemám to rád. Mám zatím všechno staré. Nové brusle si nechám asi až na první repre pauzu, loňské mám celkem slušné,“ zmínil.

„Na jednu stranu se člověk těší, na druhou stranu si uvědomí, že je až do března nebo dubna konec volných víkendů s rodinou.“
Jiří Ondrušek, kapitán HC Olomouc

Úvodní trénink byl podle Jiřího Ondruška spíše volnější. „Je to o tom si trochu otlačit kotníky, ta noha si přece jenom trochu odvykne. Nějaké puchýře a otoky jsou, je třeba se tomu přizpůsobit. Kdyby nás hned dvě hodiny honili, tak za týden nebude nikdo trénovat,“ usmívá se.

Hlavně zvykat si na pohyb na ledě bude olomoucký tým podle jeho trenéra Jana Tomajka i v dalších trénincích. „Tento týden bude takový volnější, aby si na to hráči zvykli a aby se zbytečně nikdo nezranil. Příští týden bychom do toho chtěli trochu vletět,“ odtajňuje plány Tomajko, který k sobě má nového kolegu, Slováka Borise Žabku.

Mladíci by měli hostovat v první lize

V přípravě je zatím podle trenéra dvacet čtyři olomouckých hokejistů. Někteří mladí už odešli na hostování. „Někteří potřebují hrát, tak budou v první lize. Máme tady juniora Honzu Kučeru, který s námi trénuje. Uvidíme, jak to bude,“ dodal Tomajko.

V Jihlavě podle Jana Tomajka hostují z Olomouce James Joshua Mácha a Tobiáš Handl a Matěj Tomajko v Třebíči.

Program přípravnách zápasů HC Olomouc

11. 8. Vítkovice (venku)

16. 8. Třinec (venku)

18. 8. Brno (venku)

23. 8. Košice (doma)

26. 8. Vítkovice (doma)

30. 8. Trenčín (venku)

6. 9. Brno (doma)

8. 9. Trenčín (doma)

autor: min
Spustit audio