Olomouckým hokejistům skončila letní příprava. Zraněný obránce Jaroměřský už zase trénoval naplno

2. červenec 2018

Opora obrany HC Olomouc Jan Jaroměřský trénoval v letní přípravě naplno a bez omezení. Na začátku minulé sezóny utrpěl komplikovanou zlomeninu ruky a čtyři měsíce byl bez hokeje. Dokonce hrozilo, že mu zůstanou trvalé následky. Teď už je ale v pořádku, posiluje, běhá a na závěr tréninků si zahrál i fotbal.

Hokejisté Olomouce v letní přípravě hlavně nabírali fyzickou kondici. Kromě tradičního kruhového tréninku nebo běhu hrávali i fotbal, a to s plným nasazením.

V brance vítězného celku nastoupil obránce Jan Jaroměřský. Podle něj hlavně proto, aby neriskoval obnovení zranění. „Já jsem se poprvé zúčastnil takové společné hry, takže jsem si to užíval. Samozřejmě jsem to dirigoval jako jistota z brány. Tam to bylo předem dané, že vyhrajeme,“ říkal s úsměvem a lehkou nadsázkou Jan Jaroměřský.

Letní příprava HC Olomouc na novou sezónu

Ve své hokejové kariéře už prodělal tři těžká zranění s následnou operací. „Když jsem se vylízal z jednoho, přišlo druhé, a pak když už jsem si myslel, že je všechno dobré, tak přišla další docela velká rána. Loňskou sezónu jsem měl dost smolnou a dost špatnou, tak snad už jsem si to vybral navždycky. Samozřejmě, že to limituje, ale člověk to musí nahradit něčím jiným. O to větší mám teď radost, že se cítím úplně zdravý, takže do další sezóny můžu jít na sto procent a taky pro to udělám maximum, aby se nám dařilo,“ říká obránce.

Ještě předtím čeká Jana Jaroměřského dovolená. Ne u moře, ale ve středních Čechách. „Hned první týden jedeme s rodinou na eko farmu kousek za Prahu, takže budeme týden bydlet mezi prasátkama, kozičkama, koníčkama a dalšíma zvířátkama. Pro děti je to úplně skvělé, děláme to hlavně kvůli nim,“ těší se na dovolenou Jaroměřský.

Podle trenéra Jana Tomajka začne olomouckým hokejistům další fáze přípravy 23. července. „Teď budou mít hráči tři týdny ne úplně volno, ale spíš individuální přípravu. Určitě si nemůžou dát volno, že by nic nedělali. Ale musím říct, že hráči jsou tady tak naučení, že se připravují sami, takže v tom nebude problém. A po těch třech týdnech začne společná příprava už na ledě,“ dodává trenér.

K prvnímu přípravnému zápasu pak nastoupí olomoučtí hokejisté 2. srpna proti Slovanu Bratislava.

autor: min
Spustit audio