Olomouc porazila potřetí v sérii Plzeň a srovnala stav. O postupujícím se tak rozhodne v sobotu na západě Čech

29. březen 2019

Překvapivá jízda hokejistů Olomouce ve čtvrtfinále extraligy pokračuje. Plzeň přehráli zatím nejjasněji v sérii 4:1. O góly se postarali Lukáš Nahodil, František Skladaný, Jan Švrček a Zbyněk Irgl. Olomoučané tak srovnali stav na tři tři na zápasy a vynutili si rozhodující sobotní souboj na západě Čech.

Jestliže atmosféru na olomouckém stadiónu uznávají často i hostující hokejisté jako jednu z nejbouřlivějších v extralize, tak tentokrát to platilo dvojnásob. Nejšpíš i proto, že domácí tým zvládl utkání na jedničku.

„Se vší úctou k nim si myslím, že jsme technicky vybaveni líp, ale oni to hrají srdíčkem a týmově, to je zdobí několik sezón,“ říkala po zápase jedna z opor Plzně Vojtěch Němec. To, že důležitou roli hrálo pověstně sportovní srdíčko, potvrdil olomoucký trenér Zdeněk Moták. Góly totiž stříleli spíš bojovníci, než kanonýři. „Každý z těch hráčů musí přinést něco k tomu, aby to mužstvo bylo úspěšné. Je úplně jedno, jestli ten gól dá Zbyněk Irgl nebo Švrk, potřebujeme ty góly dávat. A když je dáme, tak dokážeme podat sebevědomý zodpovědný výkon, který nám sluší,“ dodává Moták.

Zmíněný „Švrk", je olomoucký obránce Jan Švrček, který zařídil třetí gól. Zápas byl jedním z vrcholů jeho celku v sezóně. Uznal to i Zdeněk Moták. "Byl to nejlepší výkon v play off, rádi bychom na to v sobotu navázali," uznal Moták. 

Na rozhodující souboj se těší také střelec druhé branky Olomouce František Skladaný. „Je potřeba si ten zápas užít, taková série je skvělá.“ říká Skladaný.

Jisté je, že v sobotu nejvyrovnanější čtvrtfinálová série skončí.

autor: min
Spustit audio