Odvolání španělského trenéra? Nepochopitelný šok, říká František Straka

14. červen 2018

Fotbalový svět je na nohou. Dnes v 17 hodin začne v Moskvě zápasem Rusko - Saúdská Arábie mistrovství světa ve fotbale. A hned v úvodu mistrovství přišla nečekaná zpráva ze španělského týmu – odvolání hlavního trenéra Lopeteguiho.

Španělský svaz kouče vyhodil pouhý den před startem turnaje za to, že bez jeho vědomí jednal a podepsal smlouvu s Realem Madrid. „Je to nepochopitelný šok, pan Lopetegui je vynikající stratég, se svým týmem ve 20 zápasech neprohrál,“ říká Straka.

Otázkou tak je, jak hodně celá událost španělský tým ovlivní před utkáním s Portugalskem. Pod velkým tlakem ale bude také Rusko před utkáním se Saudskou Arábií.

„Nikdo neví, na čem Rusko je, první zápas bude klíčový pro ruskou reprezentaci, jestli atmosféra bude dobrá nebo špatná... Jsou dávno pryč doby, kdy ruská reprezentace byla respektovaná v Evropě,“ vysvětluje s tím, že Rusko ze skupiny postoupí, pakt ale bude konečná.

Sledujeme, co se děje v Rusku:

8:40 Postřehy Františka Straky

10:40 Reportáž zahraničního zpravodaje Martina Dorazína

13:40 Zákulísí se sportovním redaktorem Petrem Šedivým

Finále MS vysíláme na Radiožurnálu živě v neděli 15. července od 20:00. Celý program můžete najít na našem zpravodajském serveru iROZHLAS.

autoři: Jiří Chum , prh
Spustit audio