Odchod hráčů do NHL je realita, čekali jsme to, říká obránce Černošek

7. leden 2013

Hokejisté Kladna prohráli v utkání 37. kola Tipsport extraligy na ledě vedoucí Plzně 1:4. Do zápasu už nezasáhl Jaromír Jágr ani jeho spoluhráč z první formace Jiří Tlustý, kteří se chystají na start NHL. Byť Jaromír Jágr ještě zvažuje svůj start v zítřejším domácím zápase s Litvínovem. Pro Rytíře přišel konec stávky v zámoří v nejméně v hodnou dobu, přestože museli počítat s tím, že NHL v průběhu ledna začne.

Oznámení o ukončení výluky, které hráče devíti českých klubů zastihlo v přípravě na duely nedělního 37. kola tuzemské nejvyšší soutěže, nebylo pro mnohé překvapením. Počítat s koncem výpomoci ze zámoří musel i pátý tým tabulky, kladenští Rytíři.

„Je to realita, čekali jsme to. Bylo několik deadlinů, kdy se měli dohodnout, pořád se jen čekalo, kdy padne rozhodnutí. Přišlo to teď, nám se to bohužel trefilo do situace, kdy máme navíc zraněného Pavla Pateru a Michala Dragouna,“ říká obránce Marek Černošek.

V kombinaci s rozsáhlou marodkou přišel konec výluky v pro Rytíře nejméně vhodnou dobu. Pro Středočechy bude oslabení nejvíce citelné.

„Myslím, že třeba Budějovice na tom budou podobně, ale mediálně, co si tak čtu, to bude největší ztráta pro nás.“

Zápas proti Plzni jasně ukázal, kde bude tým trenéra Zdeňka Vojty nejvíce tlačit bota. Nedělní sestava Kladna totiž nenastřílela v součtu v této sezoně ani 20 branek.

„Budeme se snažit vyhrávat zápasy na málo gólů, to znamená, že budeme muset hrát daleko lépe do obrany tak, abychom nedostávali čtyři góly. Pokud budeme dostávat tak jeden nebo dva, věřím, že i my nějaké dáme.“

Rytíři sice i po prohře v Plzni drží pozici v elitní šestce, po skončení základní části ale zřejmě budou rádi i za účast v předkole. I přesto vyznívá hodnocení působení Jágra a spol. v české extralize veskrze pozitivně.

„Když pominu přínos pro celou extraligu, že hokej najednou zase stoupl na zajímavosti, i pro nás to bylo něco extra. Hrát s nimi a mít je v kabině, to se nestává každý den,“ uzavírá obránce Marek Černošek.

autoři: vja , tej
Spustit audio