Od porady volebního týmu přes útulek pro psy do Radiožurnálu. Projekt Hledá se prezident sleduje Pavla Fischera

10. leden 2018

V předposledním dílu projektu Hledá se prezident budeme celou středu sledovat Pavla Fischera, jehož nominovali do souboje o nejvyšší ústavní post někteří senátoři. Jak vypadá jeho kandidátská vizitka?

Kandidát na prezidenta je někdejší blízký spolupracovník Václava Havla, v jehož kanceláři pracoval v tiskovém, později politickém odboru. Pak působil jako velvyslanec Česka ve Francii a Monaku, později na ministerstvu zahraničí.

Od roku 2015 byl ředitelem ústavu empirických výzkumů STEM, nyní kandiduje na prezidenta. „Náš štáb za chvilku vyjde z Českého rozhlasu, protože to máme kousek do volebního štábu Pavla Fischera. Tam se podíváme, jak vede poradu se svými spolupracovníky,“ říká moderátor Radiožurnálu Jan Pokorný.

V 10 hodin se společně vydají do psího útulku za Prahou, projekt Hledá se prezident s Pavlem Fischerem končí v 17 hodin ve Dvaceti minutách Radiožurnálu.

„Strávíme den s prezidentským kandidátem. Jejich pořadí jsme před časem vylosovali. Chceme pozorovat, jak jedná, jak reaguje, o čem přemýšlí, jak si počíná ve finále předvolební kampaně. Budeme poslouchat, pozorovat a se získanými poznatky vstupovat do vysílání Radiožurnálu,“ přibližuje ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu Jan Pokorný.

Ve čtvrtek budeme v posledním dílu seriálu sledovat Petra Hanniga.

autoři: jap , jch
Spustit audio