Od neděle začne motoristům sloužit celá dálnice ze Záhřebu do Splitu

25. červen 2005
Vysílání v Chorvatsku 2009

Dálnice ze Záhřebu do Splitu bude už v neděli večer kompletní. Z Chorvatska lze posílat levnější SMS. Na chorvatských silnicích se tvoří kolony. V neděli bude na Jadranu polojasno s teplotami do 33 stupňů.

Chorvaté zítra večer slavnostně otevřou poslední úsek dálnice A1 Záhřeb - Split. Jde o 33 kilometrů mezi městy Pirovac, Skradin, Šibenik a Vrpolje. Za použití celé dálnice zaplatí motoristé 157 kun.

Na dálnici se začátkem sezóny narazíte i na častější kontroly policistů. Ti se zaměřují především na dodržování povolené rychlosti. Rozmístění policejních radarů na pět dnů dopředu najdete na internetové adrese chorvatského autoklubu www.hak.hr.

Každá SMS, kterou odešlete v síti T-Mobile Chorvatsko v době od 17:00 do 19:00 hodin, je za nižší cenu. Konkrétní cena SMS závisí na typu vašeho roamingu. Například u T-mobile je to v případě Happy roaming 4,76 korun, u standardního roamingu 50 procent ze standardní ceny a u Twist roamingu jsou to čtyři koruny.

Už zítra se na letní scéně v Šibeniku můžete seznámit s tradičními dalmatinskými tanci, a to v podání klapy Fortica a folklórní skupiny Šustine. Večer tradic začíná o půl desáté večer.

Přehled kursů: Za 100 korun dostanete ve Splitské bance 22 kun a 99 lipa, koruna tedy mírně oslabila. Euro stále směníte za 7 kun a 24 lipa. Cena benzínu je stejná, jeden litr Eura 95 se prodává za 7 kun a 65 lipa.

Počasí v Dalmácii
V Dalmácii bude zítra převážně polojasno, vát bude slabý severozápadní vítr. Noční teploty klesnou na 21 až 25 stupňů., přes den počítejte s 26 až 30 stupni. Podle střednědobé předpovědi půjde zítra o "nejchladnější" den celého týdne. Od pondělka má být opět jasno, slunečno a teploty nad 33 stupňů.

Upozornění pro jachtaře: v severní části Jadranu zítra bude foukat neverín. Na středním a jižním jadranu počítejte se severozápadním větrem do 15 uzlů. Moře je na stupni 1 až 2, viditelnost 10 až 20 kilometrů.

autor: hah
Spustit audio

Více z pořadu