Oceláři Třinec otočili utkání s Libercem a ujali se vedení v sérii

23. duben 2019 05:20

Třinečtí hokejisté porazili v třetím zápase finálové série play off hokejové extraligy Liberec 4:1 a v sérii se ujali vedení 2:1. První šli přitom do vedení liberečtí, domácí ale dokázali díky brankám Ciencaly, Růžičky, Adamského a Polanského utkání otočit.

Na konci druhé třetiny a ve třetí už se domácí publikum ve Werk Aréně radovalo. Ale vstup do zápasu vyšel hostům. Oceláři sice tlačili a měli i šance, ale první gól z úniku vstřelil liberecký Kvapil.

„Sice je pravda, že jsme je přestříleli, ale oni z první střely dali tyčku a z druhého úniku dali gól. Z naší strany ta třetina nebyla moc dobrá. Střely jsme měli, ale oni byli šťastnější,“ hodnotil kriticky střelec třetího gólu na začátku poslední třetiny Martin Adamský.

Mnohem důležitější bylo ale vyrovnání z nenápadné akce Ciencialy v 36. minutě. Cienciala před vyrovnáním na 1:1 přebral puk za vlastní brankou a objel všechny protihráče, co mu stáli v cestě.

„Počítat jsem je nestačil, asi tři byli. Čtyři? Tak čtyři. Gól jako gól, já to beru tak, že jsem týmu pomohl a že jsme tak nastartovali ten obrat,“ popsal svou trefu, nakonec mu po objetí čtveřice soupeřů zakončení úplně nevyšlo. Původně se chtěl natlačit před branku. „Chtěl jsem mu to prásknout na první tyč, ale sjelo mi to a skočilo mu to přes beton. Ještěže mi to tak sjelo,“ dodává.

Stejně jako ve druhém finálovém klání i v tom třetím se na ledě projevovaly emoce. Soupeři si vyjasňovali názory ručně. „Je to finále, dá se čekat, že se bude provokovat a dělat takové věci. Jsme na to připraveni,“ podotkl klidný Cienciala.

Série pokračuje ve Werk Aréne dnes od 17 hodin.

Finále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 4:1
(0:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 36. Cienciala (Galvinš, Hrubec), 39. Martin Růžička (P. Vrána, Marcinko), 42. Adamský (Svačina), 58. Polanský (Svačina) - 10. M. Kvapil. Rozhodčí: Hodek, Kika - Ondráček, D. Hynek. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:0. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 2:1.

autor: ddp
Spustit audio