Obec Kněžice neměla chodníky. Teď jich budou mít hned kilometry

6. duben 2018
Zprávy z

Kněžice na pomezí Jihlavska a Třebíčska neměly v podstatě ani metr chodníků. Obec s téměř čtrnácti sty obyvateli vykácela stromy a dokonce koupila dům, který následně zbourala. To vše kvůli chodníkům. Teď jich dělníci staví hned kilometry.

Kněžice budou mít celkem čtyři kilometry nových chodníků. Letos dělníci postaví trasy kolem hlavního tahu na Jihlavu a Třebíč a také ve směru na Opatovice. Obec to vyjde na celkem 12 milionů korun.

„Teoreticky by tomu nic bránit nemělo, snad nám nenaplánují nějakou objízdnou trasu přes Kněžice. Také záleží na počasí,“ říká Roman Diviš (ODS), starosta.

Kněžice, stavba chodníku

Jezdí tady hodně aut

Kněžice sice neleží na hlavním tahu, při opravách silnice v Brtnici ale právě přes Kněžice jezdilo hodně aut. I jinak tam je ale silný provoz. „Třeba, když jdeme s dětmi, mám vnoučata, je to hodně nebezpečné. Chodníky jsou tady opravdu potřeba,“ dělí se o zkušenosti Marie Pejchalová z Kněžic.

„Skončí lidem směna, jedou domů, to je jedno auto za druhým,“ dodává.

První metry chodníku postavili v Kněžicích už loni, je to asi 150 metrů. Oproti současnému plánu je to jen zlomek. „Když to sečteme i s druhou etapou, mělo by to být kolem čtyř kilometrů,“ řekl starosta.

autoři: mik , daz
Spustit audio