O děti se stará každý, na seniory se zapomíná, říká Lucie Bílá. Také ona je Ježíškovou vnouče

27. listopad 2017

Lucie Bílá je znovu Zlatou slavicí. My máme ale radost především z toho, že je i Ježíškovým vnoučetem. Například pan Václav bude moct díky Lucii Bílé jezdit na zbrusu novém elektrickém vozíku.

„Vážím si Českého rozhlasu a této myšlenky vůbec. O děti se stará hodně lidí, ale na babičky a děděčky se zapomíná,” vysvětluje Lucie Bílá, proč se stala Ježíškovým vnoučetem a rovnou přiznává, že by si sama z více než osmi tisíc přání možná ani nezvládla vybrat.

„Nechala jsem si poradit. Přání bylo hodně a chtěla jsem splnit takové, na které třeba ne každý dosáhne,” dodává.

Lucie Bílá věnovala peníze na tři elektrické vozíky do Domova důchodců v Telči. Pan Leopold se bude moct projet se svojí láskou paní Vlastou, vůbec poprvé od chvíle, kdy se v domově potkali.

A vozík dostane i pan Václav, který si přitom původně přál jen náhradní rukavice, protože je při jízdě a hlavně brzdění na běžném invalidním vozíku často ničí. Na dárek od Lucie Bílé se tak velmi těší.

„Vyberte si přání, které můžete splnit”

Ježíškova vnoučata už splnila nebo ještě plní přes osm tisíc přání seniorů. Další ale stále přibývají - ještě tedy máte šanci stát se stejně jako Lucie Bílá Ježíškovým vnoučetem.

„Na mém Facebooku se ozvalo hodně lidí, že některá přání jsou tak nákladná, že je jeden člověk splnit nemůže. Vyberte si takové přání, které můžete splnit, třeba jedna paní chtěla kyselé okurky. Ty nákladnější nechte třeba na mě,” vzkazuje Ježíškovo vnouče Lucie Bílá.

autor: vok
Spustit audio