Nymburk vládne české basketbalové lize už 17 let v kuse. Co stojí za jeho úspěchem?

4. říjen 2021

Od roku 2004 nemá česká soutěž jiného vítěze než Basketball Nymburk. „Druhý nejúspěšnější celek je Opava se čtyřmi triumfy. Od sezóny 2011/2012 navíc ve finále Nymburk neprohrál jediné utkání,“ přibližuje úspěchy středočeského týmu reportér Jakub Kanta. „Na domácí palubovce v NBL neprohráli už 11 let a v českém poháru našel Nymburk naposledy přemožitele před více než 15 lety,“ doplňuje. Co stojí za „fenoménem Nymburk“? A kdo má šanci sesadit české basketbalové krále z trůnu?

„Nikdo nepočítal s tím, že by jedno družstvo mohlo vyhrát 17 titulů za sebou. Kdybych neřekl, že hlavním důvodem jsou finance, tak by si lidé řekli, že jsem blázen. Nejsou to ale jen finance. Nymburk čerpá se zkušeností a troufnu si říct, že hodně dělá, že Nymburk investuje do managementu,“ vysvětluje sportovní ředitel Ladislav Sokolovský.

Tým se lvem ve znaku vstoupí už ve středu do nového ročníku basketbalové Ligy mistrů. Ve skupině se utká s PAOK Soluň, Galatasarayem a Igokeou. „Liga mistrů získává na kvalitě, přicházejí tam pořád lepší týmy. Srovnáváme se s obrovskou konkurencí. Je rozdíl, když člověk hraje jen českou ligu, nebo má možnost odehrát zápas s týmem, který má top hráče,“ tvrdí pivot Martin kříž.

Hosty Martina Minhy ve Speciálu Radiožurnálu Sport byli:

  • Martin Kříž, pivot Nymburka a český reprezentant,
  • Ladislav Sokolovský, sportovní ředitel Nymburka,
  • Jakub Kanta, reportér Radiožurnálu Sport.
autoři: Martin Minha , vla
Spustit audio

Související