Novým trenérem hokejistů Pardubic se stal Ladislav Lubina

4. prosinec 2018

Vedení pardubického Dynama zareagovala na sérii porážek odvoláním trenéra Břetislava Kopřivy a jeho asistentů Pavla Marka a Otakara Janeckého. Nově hráče z východu Čech povede Ladislav Lubina, kterému budou asistovat Petr Čáslava a Richard Král. Sportovním konzultantem se stane Vladimír Martinec.

Břetislav Kopřiva převzal mužstvo na konci října po odvolaném Miloši Holaňovi a ze začátku se mu dařilo, když hned při svém prvním utkání na lavičce Pardubic porazil ve východočeském derby Hradec Králové.

Pak už se ale Dynamu přestalo dařit, když naposledy vyhrálo 3. listopadu na ledě Litvínova. Od té doby už osm zápasů čeká na výhru a v extraligové tabulce mu nyní patří předposlední místo o čtyři body před posledním Chomutovem.

„Věřili jsme, že první změna na postu hlavního trenéra ve spojení s posílením týmu přinese efekt v podobě zlepšení sportovních výkonů a výsledků. To se bohužel nepodařilo a aktuální situace si žádá okamžité řešení,“ uvedl ke změně na trenérském postu generální manažer klubu Dušan Salfický.

Lubina si přivedl jako své asistenty Petra Čáslavu a Richarda Krále. Sám Lubina je pardubickým odchovancem a po boku Pavla Hynka se spolupodílel na zisku posledního mistrovského titulu v roce 2012.

„Věřím, že když mužstvo bude dobře pracovat a dobře trénovat, tak se dostaví i výsledky. Věřím tomu, že se zlepší hra i komunikace s fanoušky. Že to postupem času vrátíme tam, kde si všichni přejí, aby to bylo,“ říká pro Radiožurnál po svém jmenování Lubina.

autoři: bor , gut
Spustit audio