Nové Město čekají štafety. Do té mužské Češi nasadí hned tři kvarteta

24. leden 2016

Hned dva čeští běžci na lyžích, kteří dnes pojedou ve štafetě v Novém Městě na Moravě, mají doma olympijský bronz z této disciplíny. Teď jsou ale Martin Jakš a hlavně Lukáš Bauer v úplně jiném rozpoložení. Ale nejen proto bude velmi zajímavé čekat na výsledek, jak Češi na domácím Světovém poháru dopadnou.

Zdánlivě se nic nemění, tedy alespoň na prvních dvou úsecích. Českou mužskou štafetu číslo jedna bude rozjíždět Martin Jakš, který včera skončil na 15 kilometrech volně dvacátý. A podle jeho slov má energie dost i na dnešek.

„Síly by měly být, problém to asi nebude,“ říká Martin Jakš.

Lukáše Bauera dnes určitě budou vyprovázet tribuny v Novém Městě na druhý úsek stejně nadšeně, jako mu fandily při individuálním závodě. Jenže pro českého reprezentanta, který se dává dohromady po pauze zaviněné zlomenými žebry, je to teprve druhý závod sezóny.

„Štafetu strašně rád pojedu, ale moje forma je v tuto chvíli nulová a jakýkoliv slušný výsledek z mé strany by byl těžký zázrak,“ přiznává Lukáš Bauer.

Rozhodně ale nechá na trati všechno. Na zbývajících dvou úsecích se pokusí co nejméně ztratit nováček ve Světovém poháru, kterým je teprve 19letý Michal Novák, a jen o dva roky starší finišman Petr Knop.

Česko ale postaví i další dvě mužské štafety, která také odstartují v poledne. V té době už budou v cíli ženy, které se na trať vydají v půl jedenácté.

autoři: kyk , jkn
Spustit audio