Jolana Nováková

redaktorka publicistiky

Výlety, Hobby magazín, Zahrádkářská poradna, Příběhy lidí z našeho kraje, reportáže ze zajímavých akcí a ze života lidí s handicapy a Pochoutkový rok, to je moje současná práce v rozhlase. Je to práce mnohobarevná, obohacující. Seznamuji se s lidmi, kteří něco umějí a vědí, okouzlí mě a já se to okouzlení snažím předat vám, ve svých příspěvcích.

Dlouhá léta jsme se potkávali v denním vysílání, kdysi jsem úspěšně prošla konkurzem na moderátorku Českého rozhlasu a před tím (v roce 1995) konkurzem do komerčního rádia. Původně jsem byla učitelkou (obor jsem vystudovala na UK v Praze).

V minulosti jsem v rozhlase vytvořila seriály různých zaměření: Hudební abecedy, Mikrofóra nebo Víkendové siesty (rozhovory s osobnostmi kultury nebo sportu). Také seriály pořadů o víně Červený a bílý I. a II., o pivu Vyvalte sudy (s Františkem Richterem jsme pak o pivu napsali knihu Pivo jako křen), o šumivých vínech Bublinky, o lihovinách a destilátech Palírna (všechny získaly ocenění na mezinárodním festivalu gastronomických pořadů Znojemský hrozen). Pro Dvojku jsem připravovala a moderovala hudební pořad Polední hrátky.

Vládní výbor pro zdravotně postižené občany odměnil v roce 2015 můj dokument Poslepu Cenou za publicistické práce zaměřené na téma zdravotního postižení v rozhlasové kategorii. Dokument získal I. místo.

Miluju svou rodinu, místo, kde žiju (kousek od Máchova jezera), miluju Prahu a náš kraj, svou práci, mám ráda své přátele a dobré lidi obecně. Ráda čtu, fotím, maluju, procházím se přírodou i městem, často sedávám v divadle (jako dlouholetá porotkyně Cen Thálie), jezdím na kole i bruslích a ráda se směju.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové