Noční Radiožurnál od října také v sobotu

27. září 2009

Chcete se podrobněji ohlédnout za událostmi končícího týdne? Chodíte i o víkendu pozdě spát? A nebo naopak v sobotu brzy vstáváte? Pak si nezapomeňte zapnout rádio. Od října vám bude každou sobotu od půlnoci do 5 hodin dělat společnost Noční Radiožurnál s Romanou Navarovou. O hodinu dříve se pak dostane ke slovu naše ranní vysílání.

Chceme k vám být blíž - proto bude Radiožurnál od soboty 3. října od půlnoci do brzkého rána vysílat moderovaný Noční Radiožurnál. Romana Navarová vám, kromě jiného, nabídne možnost se vyjádřit k důležitým událostem, a to prostřednictvím telefonátů nebo SMS. V 5 hodin ráno pak předá pomyslnou štafetu moderátorce Daniele Karafiátové, takže se můžete těšit na o hodinu delší Víkendový Ranní Radiožurnál (původně začínal v 6 hodin).

Reprízy nejzajímavějších pořadů vysílaných během pracovního týdne, na které jste byli zvyklí právě v sobotu po půlnoci, tak uslyšíte o den později - tedy od nedělní půlnoci do 6 hodin ráno.

Krátce po půlnoci začínáme Týdnem ve vědě a technice, ve kterém uslyšíte aktuality a zajímavosti ze světa vědy a vzdělávání z nabídky Českého rozhlasu Leonardo.

O hodinu později opakujeme dokument ČRo Rádia Česko z cyklu Příběhy 20. století a od 2 hodin si nejen ti, kteří nestihli sobotní večerní vysílání, můžou poslechnout koncert Naživo, ve kterém vystupují známé i méně známé české i zahraniční skupiny a interpreti.

Aby se vám to dobře pamatovalo, po třetí hodině ranní přijde na řadu Třetí svět a od 4.05 magazín o Integrovaném záchranném systému Když voláte 112.

Mezi 5. a 6. hodinou ráno pak uslyšíte výběr toho nejlepšího z vysílání Motožurnálu v uplynulém týdnu, na který plynně naváže Víkendový Ranní Radiožurnál.

Vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu (Čechy, Vysočina, Brněnsko, Ostravsko).

Mapa pokrytí veřejnoprávního multiplexu

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu si můžete poslechnout v Rádiu na přání. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autoři: jkr , lep
Spustit audio