New York Rangers porazili Los Angeles a prodloužili finálovou sérii NHL

12. červen 2014
Zprávy

Hokejisté Los Angeles Kings nevyužili první šanci na zisk Stanley Cupu. Ve čtvrtém utkání finále prohráli v New Yorku s Rangers 1:2, a domácí tým tak snížil stav na 1:3 na zápasy.

Rangers poprvé v sérii udrželi vedení. Dostali se do něj v 8. minutě, kdy od modré čáry vystřelil John Moore a jeho střelu dokázal před brankou tečovat Benoit Pouliot.

Branku museli rozhodčí ještě dodatečně potvrdit, protože útočník tečoval puk na hranici břevna, ale nakonec ji uznali, a v Madison Square Garden tak mohla propuknout první velká radost.

Druhá přišla ve 27. minutě. Martin St. Louis, jedna z největších hvězd domácích, dorážel za záda gólmana Quicka. Ve 29. minutě padl poslední gól zápasu a to za záda brankáře Rangers z hole Dustina Browna. Výsledek i přes tlak Kings vydržel až do konce třetí třetiny.

Los Angeles hokejisty New Yorku přestřílelo v poměru 41:19. Vynikající výkon ale podal v brance Rangers Henrik Lundqvist, ke kterému se přidala obětavá obrana a také štěstí.

To největší měli hráči vítězného týmu v předposlední minutě zápasu. Puk se objevil před brankovou čárou, ale pohotově ho uklidil pod švédského gólmana Derek Stepan. Kings budou mít druhou šanci ukončit sérii a zopakovat triumf z roku 2012 v pátek na vlastním ledě.

Finále play-off NHL - 4. zápas:

New York Rangers - Los Angeles Kings 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Pouliot (J. Moore, Brassard), 27. St. Louis (Kreider, Stepan) - 29. Brown. Rozhodčí: O´Halloran, McCauley - Amell, Kovachik. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Střely na branku: 19:41. Diváci: 18 006. Stav série: 1:3.

Sestavy:

New York: Lundqvist - McDonagh, Girardi, Staal, Stralman, J. Moore, Klein - Kreider, Stepan, Nash - Hagelin, B. Richards, St. Louis - Pouliot, Brassard, Zuccarello - Boyle, D. Moore, Dorsett. Trenér: Alain Vigneault.

Los Angeles: Quick - Muzzin, Doughty, Mitchell, Vojnov, Martinez, Greene - Gáborík, Kopitar, Brown - Pearson, Carter, Toffoli - King, Stoll, Justin Williams - Clifford, M. Richards, Lewis. Trenér: Darryl Sutter.

autoři: ima , špo
Spustit audio