‚Nemůžeme se babrat v konspiračních teoriích.‘ Boj o záchranu v hokejové extralize vrcholí, nejhorší pozici má Kladno

3. březen 2020

Některým výsledkům v hokejové extralize fanoušci nevěří. Ne tedy samotnému skóre na konci, ale třeba tomu, že by se soupeři nedomluvili na výsledku. Jenže důkazy žádné nejsou a čtyři týmy ohrožené sestupem teď mohou slýchat narážky, že všechno není ve správném sportovním duchu.

„Abychom se babrali v komentářích a konspiračních teoriích, to prostě nejde. Nesmíme se nechat ovlivnit negativními vlivy, všichni víme, o co hrajeme,“ řekl Radiožurnálu Jan Kregl z trenérského týmu aktuálně posledního Kladna.

Kregl také přiznává, že spekulace fanoušků mohou být nepříjemné. „Nevím, jestli to popsat úplně jako otravné, ale člověk to může mít v hlavě. Na druhou stranu jsme to měli v rukách už dávno předtím, tak teď nebudeme svádět vinu na všechny kolem,“ uvedl kladenský trenér.

Jágrův tým má o tři body méně než trojice Pardubice, Litvínov a Vítkovice, které prohrály poslední dva zápasy, a o špatné situaci mluvil někdejší útočník Jiří Burger.

„Už to sleduji jen na dálku, ale z mého pohledu se v klubu odehrálo po minulé sezoně strašně moc změn. Kolektiv se nepodařilo dát nějakým způsobem dohromady, nastartovat tým, a jak přijdou porážky, rozloží se psychika a každý zápas je dost náročný. Týmy zespoda hrají o holý život a jsou to pro ně play-off zápasy, nic víc bych za tím nehledal,“ míní Burger.

Všechny zápasy předposledního kola začnou v úterý v 17.30. Radiožurnál přinese zejména z utkání ohrožených týmů živé vstupy.

Spustit audio